Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahra Hastanesinde ilk Arakanlı bebek doğdu

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için kurulan Sahra Hastanesinde ilk Arakanlı bebek dünyaya geldi.Sağlık Bakanlığının, Myanmar’da...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahra Hastanesinde ilk Arakanlı bebek doğdu

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için kurulan Sahra Hastanesinde ilk Arakanlı bebek dünyaya geldi.

Sağlık Bakanlığının, Myanmar’da ordunun ve Budist milliyetçilerin zulmünden kaçarak Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesine sığınan Arakanlı Müslümanlar için kurduğu Sahra Hastanesinde ilk Arakanlı bebek dünyaya geldi.

Arakan’da yaşanan çatışma sırasında Bangadeş’e sığınan Amene Begüm, doğum yapmak için 19 Şubat’ta Sahra Hastanesine kayıt oldu. Ertesi gün sabah karşı Amene Begüm, 2 kilo 900 gram ağırlığında ve 48 santim boyunda bir erkek bebeği dünyaya getirdi.

Türkiye’nin Dakka Büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabından bebeğin fotoğrafları paylaşılarak, "Cox’s Bazar’daki sahra hastanemizde doğan ilk Rohingya bebeğe Muhammed Alperen adı verildi. Canla başla çalışan sağlık personelimizi ve Muhammed Alperen bebeğin ailesini tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Muhammed Alperen, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve AFAD tarafından Arakanlı Müslümanlar için koordine edilen hastanede dünyaya gelen ilk bebek oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.