Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahipsiz kalan Alman kadın 2 yıldır hastanede kalıyor

Almanya’da aşık olduğu evli sevgilisiyle birlikte yaşamak için 32 yıl önce Adana’ya gelen ve eşi öldükten sonra beyin kanaması geçiren Bernhardine Krall (79), kimse sahip çıkmayınca 2 yıldır hastanede kalıyor.Adana’dan 1970 yılında...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da aşık olduğu evli sevgilisiyle birlikte yaşamak için 32 yıl önce Adana’ya gelen ve eşi öldükten sonra beyin kanaması geçiren Bernhardine Krall (79), kimse sahip çıkmayınca 2 yıldır hastanede kalıyor.
Adana’dan 1970 yılında Köln kentine giden İsmail Tanrıkulu, çalıştığı bir iplik fabrikasında geçirdiği iş kazasında parmakları kesilince tedavi için kaldırıldığı hastanede bakıcı Bernhardine Krall ile tanışıp ona aşık oldu. Evli ve 7 çocuk babası Tanrıkulu, taburcu edilmesinin ardından 1983’te Krall ile Türkiye’ye geldi. Krall, 1 kız çocuğunu ise Almanya’da bıraktı. Tanrıkulu’nun 2002 yılında akciğer kanserinden vefat etmesine rağmen ülkesine dönmeyen Krall, Türk sevgilisinin çocuklarıyla yaşamını sürdürdü.
Tanrıkulu’nun kızı Hayriye Özbek’in yanında kalan Krall, yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği beyin kanamasının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Almanya’da herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir yakınına ulaşılamayan kadının, tedavi masraflarını hastane üstlendi. Ancak, tedavisi tamamlanıp taburcu edilmesi gereken Alman kadın bugüne kadar bakımını üstlenen sevgilisinin kızı Hayriye Özbek kabul etmeyince ortada kaldı. Bunun üzerine Balcalı Hastanesi yetkilileri, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ile irtibata geçip yardım istedi.
Hem üvey kızı hem de öz kızı tarafından kabul edilmeyen Alman kadın, 2 yıldır hastanede kalıyor. Alman kadının bütün masrafları da hastane tarafından karşılanıyor.
Balcalı Hastanesi Hasta Kabul Sorumlusu Cafer Gül’ün başvurusu üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Alman kadının hayatta bir kızının olduğunu ona da ulaştıklarını, ancak kızın Türkiye’ye gelerek annesini almayı reddettiğini bildirdi.
Hastanın hastaneye geldiğinde beyin kanaması geçirdiğinin tespit edildiğini ve yapılan müdahalenin ardından hayatta kalmasının sağlandığını belirten Gül, "Ancak 2 yıldır hastanemizde kalıyor. Artık bizim hastanemizin yapabileceği bir şey yok. Artık bu kadın evde de kalabilir. Ancak biz yaptığımız bütün müracaatlarda kadını alabilecek kimseyi bulamadık. Buradaki üvey kızı bakamayacağını söyledi. Biz Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne başvurduk. Onlar kızını bulmuş ancak o da bakmayacağını söylemiş. Biz bunun üzerine devlet yetkililerine başvurduk şimdi onlardan gelecek cevabı bekliyoruz. Bu hasta hastanemizde kaldıkça başka hastaların tedavi edilmesini de engelliyor. Kendisi geçirdiği beyin kanaması nedeniyle felç kaldı. Yatağa mahkum yaşıyor. Hastane dışında da bakımı mümkün" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.