Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi İle Valilik Arasında Çanakkale Protokolü

Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında bu yıl 20 bin öğrencinin Çanakkale’ye götürülmesi için protokol imzalandı.Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında bu yıl 20 bin öğrencinin Çanakkale’ye götürülmesi için protokol imzalandı.
Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz katıldı.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu arasında, 20 bin öğrencinin Çanakkale’ye götürülmesi için karşılıklı imzalar atıldı.
Şahinbey Belediyesinin Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attığını belirten Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Bu yıl 18 Mart Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma ile ilgili 101. yılını kutlayacağız. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kardeşimiz geçen sene Türkiye’de örnek bir projeye, hizmete imza attı. Bizim milli eğitimden 22 bin çocuğumuzu uçakla günübirlik buradan Çanakkale’ye gönderdi. Sizlerin şahitliğinde imzalamış olduğumuz bu protokolle bir tarafta Şahinbey Belediyemiz ikinci yılını 100. yıldan sonra 101. yılda da 20 bin milli eğitim camiamızdaki bu şehrin evlatlarını oraya götürüp, ecdatla hemdem olup, onların ruhlarına Fatiha okuyup gelinceye kadar gitmek için sabırsızlanan kardeşlerine gidene kadar vazifesini yerine getirecek. Sosyal belediyeciliğe en güzel örnek imzalardan birini az önce attık. Şahinbey Belediye Başkanımız milli eğitimle kendi ilçesiyle ilgili, her noktada Allah rızası için bu hizmeti yaptığına şahidim. Bu şehrin valisi olarak bütün hemşehrilerim adına araya gitmiş 22 bin, bu sene gidecek 20 bin yavrumuz adına bu örnek hizmetin devam etmesini temenni ediyor, bununla ilgili çalışmalarından dolayı Sayın Tahmazoğlu’na, mesai arkadaşlarına ve bütün belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Mehmet Tahmazoğlu da protokole olan katkılarından dolayı Vali Yerlikaya’ya teşekkürlerini ileterek, “Çanakkale gerçekten çok önemli. Ecdadımızın, 253 bin şehit kanını aktığı, bu vatan topraklarını savunmak için yedi düvele karşı verdikleri mücadeleyi, bu şehirde yaşayan hatta tüm Türkiye’de yaşayan vatandaşımızın mutlaka görmesi lazım. Biz de geçtiğimiz yıl yine Sayın Valimiz ve milli eğitim müdürümüzle protokol imzalayarak 22 bin öğrencimizi uçakla, bu da yine Türkiye’de bir ilk oldu Çanakkale’ye götürdük. Sabahleyin saat 06.00 ‘da hareket ederek gecede 23.00’de dönmek suretiyle 15 saat Çanakkale’de kalarak bütün ziyaret yerlerini, şehitlikleri, abideyi, simülasyon merkezini ziyaret ederek dönmelerini sağladık. Bu hayırlı projeyi inşallah önümüzdeki yıllarda da Allah güç verirse, nasip ederse devam ettirmek istiyoruz. Ortaokuldan, liseye geçen öğrencilerimizi de inşallah önümüzdeki yıllarda götürüp o güzel vatan topraklarını, şehit kanıyla sulanmış Çanakkale’mizi o çocuklarımıza da göstermek istiyoruz. Ayrıca Eceabat Belediyesi ile de geçtiğimiz ay aldığımız meclis kararıyla kardeş şehir olduk. Meclis kararımızı aldık inşallah ilk seferimizde de oraya giderek kardeş şehir protokolünü imzalamak istiyoruz. Ben de projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı ve belediye çalışanlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Bu yıl 20 bin öğrencinin Gaziler diyarından, Şehitler diyarına götürülmesi içim protokol imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.