Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahillerde Engellilerin Engeli Kalkıyor

Muğla’nın Bodrum, Milas, Ula ve Datça ilçelerinde engelli bireylerin denizden yararlanmalarını sağlayacak ‘Engelsiz Sahil’ projesinin ilk ayağı Akyaka sahilinde hizmete girdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Bodrum, Milas, Ula ve Datça ilçelerinde engelli bireylerin denizden yararlanmalarını sağlayacak ‘Engelsiz Sahil’ projesinin ilk ayağı Akyaka sahilinde hizmete girdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Akyaka sahilinde engelli bireylerin denizden yararlanmalarını sağlayacak 30 metre uzunlukta engelli bireylerin sandalyelerinin girebileceği alan oluşturdu.
Mavi bayraklı Akyaka Plajının bir bölümü Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından engelli bireylerin denize girmelerini sağlayacak şekilde düzenlenerek engellilerin yaz sezonunda denizden yararlanmalarını sağlayacak. Plajda fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerini barındıran tesis ücretsiz olarak hizmet verecek.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, engelli bireylerin hayatın her alanında yer almaları için kolaylaştırıcı çalışmalar yaptıklarını, ‘Engeliz Plaj’ projesinin de bunlardan birisi olduğunu söyledi. Koç, “Engelli vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımız gibi denize girebilmelerini sağlamak için proje uyguladık. Bunun için engelli vatandaşlarımızın denize girmelerini kolaylaştıracak çeşitli düzenekler var. Biz engelli bireylerimizin hayatın her alanına dahil olmalarını istiyoruz. Çalışma, sosyal, sportif aktiviteler alanların tamamında hayata dahil etmek istiyoruz. Bu projemiz de bunlardan birisi. Haziran ayı sonuna kadar Milas Ören, Datça Hastane önü, Bodrum Kumbahçe ve Ula Akyaka’daki dört plajımızda kısa sürede engelsiz plajımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Plajlarda bu projeyi yürütebilmemiz için bazı kriterler lazım. Bu kriterlere uygun olan ilimiz genelindeki tüm plajlarda bu uygulamayı yapacağız” dedi.
Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, hizmetin çok geç kalmış bir hizmet olarak değerlendirirken, yapılan çalışmanın yine de memnun edici bir çalışma olduğunu açıkladı. Çakıroğlu, “Özellikle bedensel engellilerimizin kıyıdan denize girmeleri çok zordu. Şimdi kendilerine tahsis edilecek sandalyeler ile denizde kendilerini çok daha özgür hissedecekler. Büyükşehir Belediyemizin ilk etapta Akyaka dışında üç ilçede de engeliz plaj çalışması var. Muğla bir turizm kenti ve denizi olan bir olması nedeniyle yoğun olarak denize girilen plajlarımızda bu tür uygulamaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda sivil toplum kuruluşu olarak gerekli başvuruyu da yaparız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.