Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahika Ercümen Astımlılar İçin Daldı

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Dr. Sami Ulus Hastanesi tarafından bu sene 7.’si düzenlenen Geleneksel Dünya Astım Günü etkinlikleri kapsamında astım hastaları için dalış yaptı.Aqua Vega Akvaryumu’nda astım hastaları...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Dr. Sami Ulus Hastanesi tarafından bu sene 7.’si düzenlenen Geleneksel Dünya Astım Günü etkinlikleri kapsamında astım hastaları için dalış yaptı.
Aqua Vega Akvaryumu’nda astım hastaları için bir dalış gerçekleştiren Şahika Ercümen, suyun içinde "Sen astımını kontrol edebilirsin’"yazılı bir pankart açtı. Ercümen yaptığı açıklamada, "Astım hastasıyım ama astım bizi sınırlayan veya kısıtlayan bir hastalık değil. Hekimler kontrolünde doğru tedavi uygulanır, beslenmeye ve yaşam biçimine dikkat edilirse astım önlenebilir. Benim de serüvenim böyle başladı. Tedavim ilerlerken bir yandan da spor çalışmalarım devam etti. Doğru nefes egzersizleri ve mesleğim gereği diyetin de yardımıyla rekor denemelerinde bulunuyorum. Bugün de astım hastası çocuklarla bir araya geldik ve onlara vermek istediğimiz mesaj, nefes çalışmaları ve doğru egzersizlerle astımın tedavi edilebileceği. Onlardan bu egzersizleri yapmalarını istedik, sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" ifadesini kullandı.
Etkinliğe katılan Prof. Dr. İlknur Bostancı, tüm dünyada eş zamanlı olarak Astım Hastalığı Farkındalık Günü’nü kutladıklarını vurgulayarak, "Dünya Sağlık Örgütü astımın çok yaygın olduğunu, hastaların yüzde 50’sine tanı konulamadığını ve yüzde 30’una ise yanlış tedavi uygulandığını vurgulamaktadır. Bu nedenle astımlı hastaların öncelikle tanınması gerekiyor. Sonra da doğru tedavi görmesi şart. Bugünkü amacımız halkın ve sağlık çalışanlarının astım hakkında bilgilendirilmesi. Astım her zaman aynı klinikle karşımıza çıkmıyor. Bazen öksürük ön planda bazen hışırtı ön planda. Eğer hastalar ilaçlarını doğru kullanır ve tam tedavi edilirse, tam kontrollü yaşayabilirler. Hedefimiz astımlı hastaların tam kontrolünün sağlanması. Eğer tam kontrol sağlanırsa hiç öksürmeyecek, okula gidebilecek ve normal hayatlarını yaşayacaklar" diye konuştu.
Astım hastası Aleyna Toys ise, "Beş yaşında oyun oynarken rahatsızlandım ve astım hastası olduğumu öğrendim. Yolda yürüyemiyordum, merdiven dahi çıkamıyordum. On bir yıl tedavi gördüm, artık aşı oluyorum ve astımımı büyük ölçüde kontrol altına aldık. Şu an gerçekten hiçbir sıkıntım yok, normal bir birey gibiyim" sözleriyle astımla ilgili görüşlerini aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.