Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni

Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 22. Şahabettin Bilgisu Ödül Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleşti.Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 22. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödül Töreni...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 22. Şahabettin Bilgisu Ödül Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleşti.
Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 22. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödül Töreni Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Türkiye’nin ilk ve tek organizasyonu olan Şahabettin Bilgisu Çevre Ödüllerini 22 yıldan bu yana düzenlemekten gurur duyuyoruz. Ödülümüzün adını taşıyan ve henüz çevrenin konuşulmadığı 70’li yıllarda, çevre sorunlarının çözümü için yoğun çalışmaları olan kurucumuz merhum Şahabettin Bilgisu’yu, bugünü vesile ederek buradan tekrar saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.
“ÇEVRE NOKTASINDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Böylesine bir organizasyonu yapmak ve ödüllendirmek gerçekten takdire şayan, zamanında ’İzmit körfezi kirlenir mi?’ diyenler bundan birkaç sene önce İzmit Körfez’inin ne hale geldiğini hatırlayacaklardır. Çevreye değer vermediğimiz takdirde bunun maliyetinin, insana verdiği acının tarifi yok. Bugün çevre noktasında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ben, Kocaeli’ndeki tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. 12 yıl önce çevre çalışmalarımıza sanayicilerimizle beraber başladık. Bizler hiçbir zaman sanayicimizi yolunacak tavuk olarak görmedik. Güven içinde ortaklık kurduk. Bu açıdan bugün burada ödül alacak olan tüm firmalarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
“BİZ, ONLARI TANIYORUZ”
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, “Biz bu PKK ile 40 yıldır devlet olarak mücadele ediyoruz. Bu mücadele de esas olan ülkenin parçalanmaması. İkincisi birliğimizi dirliğimize halel gelmemesidir. Yıllardır gelen her hükümet o terör belasını çözmeye çalışıyor. Yıllardır çözülemeyen sorunun arkasında dış güçlerinde olduğunu biliyorsunuz. Zannediyor musunuz ki eline silah almış çocukların özgürlük için mücadele ediyorlar. İnmelerine izin vermiyorlar. Dışarıdan gelen güçler geldikleri yere barış, demokrasi getirmiyoruz. Biz, onları tanıyoruz. Biz korkacak millet değiliz. Yenilgi de bizim milletimizin kitabında zaten yazmaz. Olaya çok hakimiz. 7 Haziran’da tek başına iktidar çıkmasın diye elinden geleni yapanlar PKK’yı şirin göstermeye çalışarak ülkeyi koalisyona mahkum etmek istediler.Bizimle beraber yaşamak isteyenler bizimle beraber yaşasınlar.Ama yaşamak istemiyorlarsa başka düşünce ve idealler peşindeler ise emin olun bu medeni yüzümüzün altında onlarla savaşacak yüzümüzde vardır" dedi.
“BİZLER KADAR ÇEVRECİ TOPLUM YOK”
Konuşmasında çevre kirliliğine dikkat çeken Özhaseki, “Sanayi devrimi ile beraber dışarı atılan atıklar insanoğlunun yaşamlarını tehdit ediyor. İnsanoğlu artık gereğinden fazla tüketiyor, diğer taraftan deniz yüzeyinde artışlar meydana geliyor. Dünya yüzeyinde ise sıcaklık derecelerinde artışlar meydana geliyor. Çevre bize emanettir. Bu emanete ihanet etmeden yaşamak gerekiyor. Bizler kadar çevreci bir toplum yoktur. Bir taraftan sanayimizle, ekonomimizle ülkemizi kalkındıracağız ama bir taraftan da çevreyi ihmal etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından yarışmada ödül alan firmaların ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.