Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışması başvuruları devam ediyor

Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini, sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasının...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışması başvuruları devam ediyor

Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini, sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasının başvuruları devam ediyor.

Adıyaman’da Yeşilay ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle okullarda uygulamaya geçirilen görsel ve edebi alanda eserlerin ödüllendirileceği ’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasının başvuruları son günü 9 Şubat tarihinde son erecek.

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Yeşilay tarafından 2011 yılında İstanbul’da başlatılan, 2015’te Yeşilay şubelerinin bulunduğu 24 ilde düzenlenen ’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasının bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde uygulanacağını belirtti. Başkan Özöncel, Adıyaman ve ilçelerinde bulunan tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde, ’Bağımlılık’ konulu edebi ve görsel kategori olarak kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda düzenlenecek yarışmada öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Özöncel, "Ana konusu bağımlılık olan ve Türkiye’deki ilkokul, ortaokul ve liselerde sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığının zararları ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışmada öğrenciler yaptığı eserlerle önce kendi illerinde yarışacak. Kendi ilinde birinci olan eserler ise Türkiye finaline kalacak. Her ilde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride birincilerin seçileceği yarışmada, bağlı bulunan ilin milli eğitim müdürlüğü tarafından ödül törenleri gerçekleştirilecek. Her ilin birincilerinin yarıştığı Türkiye finalinin ödül töreni ise 4 Mayıs 2018’de Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecek. ’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasında edebi ve görsel kategoride yarışacak olan il birincilerine 500 TL, Türkiye finalinde ise birincilere 5 bin TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere ise bin 500 TL ödülü verilecek” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.