Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık-sen Hemşireler Günü’nü Cizre’de Kutladı

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen, Şırnak’ın Cizre ilçesine Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü kutlama programı düzenledi. Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de katıldığı programda...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen, Şırnak’ın Cizre ilçesine Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü kutlama programı düzenledi. Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de katıldığı programda birlik beraberlik mesajları verildi.
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hemşirelik mesleğinin cephede başladığını, 100 yıl önce Çanakkale’de ilk hemşirelerden Safiye Hüseyin’in hissettiği vatan aşkı, anne şefkati ve meslek ahlakının bugün Cizre’de, Nusaybin’de, tehlikenin kol gezdiği memleketin her köşesinde görev yapan Ayşe hemşirelerin, Fatma ebelerin yazdığı destanlarla devam ettiğini söyledi. Bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının vatan toprağını teröre karşı koruyan güvenlik güçlerinin yanında eşsiz bir fedakarlık örneği sergilediğini ifade eden Memiş, sağlık çalışanlarının her nerede olursa olsun önce insan, önce millet, önce vatan dediklerini kaydetti. Memiş, “Cesaretiyle, hizmet aşkıyla, Cizre’de tarih yazan kardeşlerimle bir arada olmaktan büyük onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler, hayatı kutsal bir emanet sayarak eşsiz bir fedakarlıkla insanımıza hizmet eden sağlık ailesinin en değerli varlıklarsınız” şeklinde konuştu.
Hastanelerde, afet bölgelerinde, terör bölgesinde, kısaca hayatın en zor ve riskli alanlarında sağlık çalışanlarının bulunduğunu söyleyen Memiş, Hakk ve halk nazarında son derece değerli bir mesleğin icracısı olduklarını ifade etti. Sağlık hizmetlerinin iki cihanda kıymete haiz olduğunu belirten Memiş, bu meslekler içinde ise hemşirelik ve ebelik mesleğinin vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Memiş, “Devletimize, hükümetimize her platformda sesleniyoruz. Hemşirelerimizin, hekimlerimizin bütün sağlık ailesinin onurunu, izzetini korumanın devletin sorumluluğunda olduğunu en güçlü şekilde haykırıyoruz. Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz sağlık reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakarlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakarlık artık karşılıksız bırakılmamalı, mutlaka, çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır” dedi.
Yıpranma payı konusunda Sağlık-Sen’in ısrarlı talebiyle önce söz aldıklarını, sonra da çalışmaların başladığını söyleyen Memiş, yıl sonuna kadar bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesi gerektiğini, bunun bir toplu sözleşme kararı olduğunu ifade etti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının büyük bir mağduriyet ve haksızlığa sebep olduğunu söyleyen Metin Memiş, sağlık çalışanlarını emeklilikte de mağdur eden bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılarak yaşanan mağduriyete son verilmesini istedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da birçok çalışmaya imza attıklarını da belirten Memiş, bir meslek grubuna yönelik ilk kez çıkan yasanın öncülüğünü de Sağlık-Sen’in yaptığını dile getirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin tutuklu yargılanmasını sağlayan yasanın öncülüğünü Sağlık-Sen’in yaptığını belirten Memiş, bunun istisnasız olarak uygulanması için de konunun takipçisi olduklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.