Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan:

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili Alevilere sağduyu çağrısında...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan:
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili Alevilere sağduyu çağrısında bulunduğu konuşmasında terör örgütlerine ilişkin, "Bunlar aynı kaynaktan besleniyor. Bunların ipi o küresel ağabeyleri dediğimiz emperyalist güçlerin elindedir" dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, sendikal faaliyetlerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Ziyaretler öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Muş Şube Başkan Fehmi Kuzey Vurar, şu anda bölgede ciddi anlamda PKK ve DEAŞ terör örgütleri tarafından saldırı yapıldığını söyledi. Van’da gerçekleştirilen STK mitingine dikkat çeken Fehmi Kuzey Vurar, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz’da başlayan ülkeyi işgal girişimi ile gelişen olaylarla ve şu an bölgemizde de ciddi anlamda PKK ve DEAŞ terör örgütleri tarafından yapılan saldırılarla tüm halkımızı tehdit etmektedir. Bölge halkı olarak, bölge STK’ları olarak bin 713 STK olarak Van’da teröre karşı hepimiz dik durduğumuzu ve birlikte artık bu bölgede terörü istemediğimizi, bu bölgede kardeşliğin yeşermesini istediğimizi ve bu nedenle artık bölge halkının huzura kavuşmasını, bölgenin artık gelişmesini ve gerçekten anne, babaların çocuklarının meslek hayallerinin gerçekleşmemesi kursaklarında kalıyor. Kendi halkını öldüren örgüt, hiçbir zaman masum olamaz ve hakkı arayamaz. Bu nedenle bizler bölge halkı olarak terörün her türlüsüne dik duracağımızı, sesimizi her zaman yükselteceğimizi buradan tekrar belirtiyorum" dedi.
"İnsanlıktan nasibini almamış bir değil birkaç örgütle maalesef karşı karşıyayız"
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ise sabah saatlerinde Cizre’de Çevik Kuvvet Müdürlüğü binasına yapılan saldırıya dikkat çekerek, "Maalesef bu bölgedeki patlamalar nedeniyle belki de sözün bittiği yerde konuşuyoruz. Son olaylar da özellikle manidardır. 15 Temmuz başarısızlığından sonra kör, sağır, vahşice, insanlıktan nasibini almamış bir yöntemle insanların yaşam alanlarını girerek patlattığı bombalarla İslam savaş hukukunda olsun, beşeri savaş hukuklarında dahi dokunulmazlıkları olan masum insanları bile öldürecek kadar canileşen, vahşileşen, insanlıktan nasibini almamış bir değil birkaç örgütle maalesef karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
"Bunların üst kimliği aynıdır"
PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün üst kimliğinin aynı olduğunu dile getiren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu eylemleri bugün bizim adımıza yapıyorsanız ne ölün, ne de öldürün. Bizimle bir bağlantınız yoktur bu noktaya kadar gelindi. Biz silahla, şiddetle hiçbir hak arama mücadelesinin sonuca gitmeyeceğini, bu yöntemin bir hak arama mücadelesi olmadığını, tam tersi eğer bir hak peşindeysek, eğer bir kazanım peşindeysek, eğer bir talebimizin yerine gelmesi noktasında onun için çaba sarf ediyorsak, bunlar bunun tam karşısında durmuş, bunun gerçekleşmemesi için en büyük engeldir. Bizim haklarımızın elde edilmesi noktasındaki en büyük ihanet şebekesi bugün DAİŞ’tir, PKK’dır, FETÖ terör örgütüdür ve bunların üst kimliği aynıdır. Bunlar aynı kaynaktan besleniyor. Bunların ipi o küresel ağabeyleri dediğimiz emperyalist güçlerin elindedir. Birini nasıl çekeceğini, diğerini nasıl yumuşatacağına onlar karar veriyor. Bu halk bunu hak etmiyor. Bunu bize reva görenler kusura bakmasın bu saatten sonra bizim adımıza hiçbir yetkiye sahip değilsiniz diyoruz. Bunu böyle bilmelerini istiyoruz. İnanıyoruz ki bu artık onların son çırpınışlarıdır. Bu halk artık bunları tanıdı, teşhisini koydu reçetesini de, tedavisini de ona göre yapacak bunu bilmelerini istiyoruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili de konuşan Aslan, "Gündemi saptırmak için veya belirli bir kesime ortalığı bulanıklaştırmak için her türlü manevra peşindeler. Kılıçdaroğlu’nu şu anda tam da Alevi kesimin bu yapıdan nemalanması için yapılan saldırıyı da o minvalde düşünüyorum. Alevilerin biraz daha duyarlı, biraz daha bu olayı sahiplenmeli. Çünkü sağduyulu insanların PKK’dan, BDP’den kopmaya başladığını onlar fark ettiler. Batman’da, Ağrı’da yapılan toplantılara kimseyi, bütün belediyelerin zorlamalarına rağmen alana çekemedikleri insanları bu manevralarla çekmeye çalışacaklar. Biz bunlara Allah’ın izni ile müsaade etmeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler. Bu artık bizim sorumluluğumuzdur. Sivil toplum olarak bunu herkes böyle düşünüyor. Söz konusu vatan, milletimiz olunca, insanımız olunca gerisini kusura bakmasınlar müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.