Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık-Sen: "Atama ve Yer değiştirme ile Ek Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişiklikler beklentileri karşılamıyor"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliklerin beklentileri karşılamadığını söyledi. Atama...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliklerin beklentileri karşılamadığını söyledi. Atama ve Nakil yönetmeliğindeki aday memurların tayinleriyle, eş durumu tayinine yönelik yapılan değişikliğin mağduriyetleri artıracağını söyleyen Memiş, döner sermaye yönetmeliğindeki değişikliğin de sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını ifade etti.
Metin Memiş, yönetmelikle ilgili yaptığı açıklamada, yapılan değişikliğin, toplu sözleşme masasında elde ettikleri, eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş durumu kazanımını ortadan kaldırdığını, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Memiş, “Toplu sözleşmenin bir kazanımı olan, eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş tayini hususunun yönetmelik değişikliği ile iptal edilmesi, toplu sözleşme masasını değersizleştirmektedir” dedi.
Kamu hizmetlerinde esas olan konunun, kazanımları geri almak değil, yenilerini eklemek olduğunu da belirten Memiş, “Sağlık çalışanlarının iş yükü sürekli artarken, aynı oranda istihdam yapılmamaktadır. Yeni kazanımlar verilmesi gerekirken, elde edilen kazanımın alınması, eş durumu tayinlerinde geriye gidilmesi, mazeret tayinlerinde daraltma yapılması fayda yerine zarar getirecektir” şeklinde konuştu. Memiş ayrıca, yönetmelik çıkmadan önce başvuruda bulunan aday memurların mazeret tayinlerinin de başvuru tarihleri dikkate alınarak gerçekleştirilmesini istedi.
Söz konusu yönetmelik değişikliğinin eş durumu tayininin yanı sıra, stratejik personele yönelik yapılan düzenlemeler, eğitim durumu ve benzer diğer hususlarda da yeni mağduriyetler oluşturacağını belirten Memiş, “Sağlık-Sen olarak, konunun takipçisi olacağız ve sağlık çalışanlarının hakkını aramaya devam edeceğiz” dedi.
"Döner Sermaye Yönetmelik Değişikliği Yetersizdir!"
Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin, sağlık çalışanlarının beklentisini karşılamadığını ifade eden Memiş, “Yönetmelik değişikliğiyle, başta hocalar olmak üzere özellikli tıbbi işlemleri yapan hekimlere ilişkin düzenlemeler ve tanımlamalarda bazı değişiklikler yapıldı. Sağlık-Sen olarak, başta toplu sözleşme masası olmak üzere yaptığımız görüşmeler ve sendikal mecralarda döner sermaye sisteminin adaletsizliğini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının yıllardır aynı ek ödeme tutarlarına mahkum bırakıldığını dile getirdik. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı ve müsteşarın yaptığı açıklamalar sağlık çalışanlarında bir beklenti oluşturmuş ancak yapılan bu değişiklik beklentiyi karşılamadı” şeklinde konuştu.
Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinin zaman içerisinde eridiğini söyleyen Memiş, çalışanların sabitin üzerinde döner sermaye alamaz hale geldiğini, dağıtılabilir döner sermaye gelirlerinin artırılması suretiyle bu hususa çözüm bulunması gerektiğini, ancak yapılan değişiklikte bu konuda bir adım atılmadığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.