Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Çalışanlarına Sosyal Medya Yasağı Haberine Yalanlama

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına bakanlık talimatı ile sosyal medya yasağı getirildiği yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, medyada yer alan "Sağlık...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına bakanlık talimatı ile sosyal medya yasağı getirildiği yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, medyada yer alan "Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Bakanlık tarafından sağlık personeline sosyal medyaya yasak getiren herhangi bir yazı gönderilmediği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Haberlerde talimat adıyla bahsedilen yazı ’Sağlık Bilişim Ağı Projesi’dir. Bu proje, Bakanlıgˆımız merkez ve taşra teşkilatlarının bilgi ve iletişim teknolojilerinden en u¨st seviyede yararlanabilmesi için ileri teknoloji sunan MPLS VPN (yüksek protokollü etiketleme sistemi özel sanal ağı) teknolojisi kullanılarak tüm kurum ve kuruluşlarımızı kapsayan bir projedir. İnternet filtrelemeleriyle ilgili söz konusu planlamalar Bakanlığımız Merkez Teşkilatı tarafından değil, illerdeki birimlerce koordine edilmektedir. Manisa ilimizdeki düzenleme bireysel sosyal medya kullanımını değil, sadece kurumsal bilgisayarlardaki kullanımı kontrol altına almaktadır. Dolayısıyla Bakanlığımızın sağlık çalışanlarına sosyal medyayı yasaklaması gibi bir durum söz konusu değildir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.