Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığından “Siber Saldırı” Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, hastanelere yönelik siber saldırı girişiminde bulunulduğunu, saldırıdan Diyarbakır’daki hastanelerin kısmen etkilendiğini bildirdi. Bilgi sistem altyapısındaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı, hastanelere yönelik siber saldırı girişiminde bulunulduğunu, saldırıdan Diyarbakır’daki hastanelerin kısmen etkilendiğini bildirdi. Bilgi sistem altyapısındaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçildiği kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı’ndan, hastanelerine yönelik siber saldırı girişimiyle ilgili yapılan açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde bulunan bazı hastanelerimize yönelik bir siber saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiği tespit edilmiş olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiştir" denildi.
Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderildiği ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmadığı vurgulanarak şöyle denildi:
"Veri güvenliğimizi tehdit eden bu çirkin saldırı girişimiyle ilgili inceleme başlatılmış olup, söz konusu bilgi sistem güvenlik kusurunun oluşmasına neden olan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır.
Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarıyla korunmakta olup bu amaçla "Sağlık Bilişim Özel Ağı" oluşturulmuştur. Bu ağ ile birlikte sağlık tesislerinin internet erişimi yüzde yüz güvenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımıza bağlı tüm sağlık tesislerinin bu ağa dahil edilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.