Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığından ’Dünya Yürüyüş Günü’ tanıtım filmi

Sağlık Bakanlığı Hidayet Türkoğlu ile Dünya Yürüyüş Günü’ne dikkat çekmek için bir tanıtım filmi çekti.Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, Süper Lig takımları 6. hafta...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı Hidayet Türkoğlu ile Dünya Yürüyüş Günü’ne dikkat çekmek için bir tanıtım filmi çekti.
Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, Süper Lig takımları 6. hafta maçlarında sahaya "Her Gün 10 Bin Adım" pankartıyla çıkarak obeziteyle mücadeleyi destekliyor.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, obeziteyle mücadele konusunda toplumun bilgi düzeyini artırmanın, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmanın hedeflendiği belirtildi. Bu amaçla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın hazırlandığına işaret edilen açıklamada, Türkiye’de özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri gibi obeziteye bağlı hastalıkların azaltılmasının hedeflendiği bildirildi. Açıklamada, her yıl 3-4 Ekim’in "Dünya Yürüyüş Günü" olarak kutlandığı hatırlatıldı.
"Dünya Yürüyüş Günü"nde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ndaki paydaşların katılımıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yapıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
"Sağlık Bakanlığı, bu yıl, hareketli yaşam ve obezite konularına dikkati çekmek ve sağlıklı yaşam kültürü konusunda farkındalık oluşturmak için Türkiye Futbol Federasyonunun desteğiyle yeni bir projeye imza attı. Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 6. hafta maçlarında futbolcular, maça çıkarken ’Her Gün 10 Bin Adım’ sloganlı pankartları taşıyor. Dün oynanan, Kasımpaşa-Kayserispor, Karabükspor-Trabzonspor, Çaykur Rizespor-Beşiktaş ve Gaziantepspor-Bursaspor maçlarında sahaya bu pankartlarla çıkıldı. Bugün oynanacak karşılaşmalarda da aynı pankart yer alacak. Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla #hergün10binadım etiketiyle Twitter kampanyası düzenleyen Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden vatandaşlara ulaşacak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.