Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kayseri’de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Yapımına devam edilen bölge hastanesini gezen Müezzinoğlu, “Bu projelerin sahibi Cumhurbaşkanımızdır” dedi.Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Yapımına devam edilen bölge hastanesini gezen Müezzinoğlu, “Bu projelerin sahibi Cumhurbaşkanımızdır” dedi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımına devam edilen bölge hastanesine gelerek, incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgiler alan Müezzinoğlu, hastanenin odalarını gezdi.
İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Müezzinoğlu, “Şehir Hastaneleri Projeleri Türkiye’nin sağlık alanında en önemli projeleri ve bu projeleri inşallah seneye bu vakitlerde yaklaşık 7 bin 500- 8 bin yatak kapasitesini devriye almış olacağız. Türkiye bölgesinde güçlü bir sağlık merkezi olmanın en önemli ayağı bu hastanelerimiz olacak. Bu anlamda bu şehir hastanelerinin ilki olan Kayseri şehir hastanemiz yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli. Fizik tedavi hastanesiyle, genel hastanesiyle, kadın, doğum, çocuk hastanesiyle, onkoloji merkeziyle hem Kayseri için hem bölge için hem de Türkiye için çok önemli güçlü merkez olarak inşallah 14 Mart Tıp Bayramı’nda, 2017’de açılışını planlıyoruz. Hizmete sokmayı planlıyoruz. Şuanda fizik tedavi hastanesini ziyaret ettik. Neredeyse yüzde 95 tamamlanmış. 2-3 ay içerisinde teslim edilebilecek bir durumda ama diğer binalarında önümüzdeki yıl sonuna kadar inşaat faaliyetleri tamamlanacak. Ocak ayından sonrada fiziki mekanların tıbbi donanımlarla donatılmasından sonra inşallah bir aksilik olmazsa 2017 14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete almayı planlıyoruz. Bu arada Mersin, Isparta, Yozgat, Ankara Bilkent, Adana gibi şehir hastanelerimizde bu süre zarfında hizmete girmiş olacaklar. 7 bin 500-8 bin yatak kapasitesiyle Türkiye’nin bölgedeki sağlık vizyonuna, sağlık alanında marka değerine çok önemli bir katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
"Bu projelerin Türkiye’de tek bir tane sahibi var. Sayın Cumhurbaşkanımız" diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanımız bu projelerin bire bir takipçisi ve bu hale gelişinin de en büyük sahibidir. Ben kendilerine milletim adına, mensubu olduğum sağlık camiası adına teşekkür ediyorum. Çünkü bu projeleri engellemek için gerek yürütmeyi durdurma kararlarıyla gerek yasal düzenlemelerimizi Anayasa Mahkemesi’ne götürerek bu ülkenin bu hizmetlere kavuşmasını, bu milletin bu fiziki mekanlarına layık görmeyen zihniyete karşı çok güçlü bir mücadele verildi. Yaklaşık 2-3 yılda bir gecikmeye sebep oldular ama bütün bunlara rağmen güçlü siyasi irade bugüne getirdi. Burada güçlü iradeler olmasaydı, çok farklı konulara ve çok farklı dedikodulara muhatap olurduk ama neticede eserler kendini göstermeye başladı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.