Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şadırvanlı minare restore ediliyor

Bursa’da Yıldırım Beyazıt döneminde 1390 yılında Kara Timurtaş Paşa veya oğlu Ali Bey tarafından yaptırıldığı sanılan şadırvanlı minare Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şadırvanlı minare restore ediliyor

Bursa’da Yıldırım Beyazıt döneminde 1390 yılında Kara Timurtaş Paşa veya oğlu Ali Bey tarafından yaptırıldığı sanılan şadırvanlı minare Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Beyazıt döneminde 1390 yılında Kara Timurtaş Paşa veya oğlu Ali Bey tarafından yaptırıldığı sanılan Timurtaş Paşa Camii minaresinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Cami ile arasından yol geçen, altında da şadırvan bulunan minarenin Bursa’ya has bir eser olduğunu belirten Başkan Altepe, “Şehrin merkezinde, Demirtaşpaşa Mahallesi’nde bulunan bu minare, camiden ayrı olması ve altında da şadırvan bulunması sebebiyle nadir eserlerden biri. Restorasyon çalışmalarımızla eski haline dönecek. Bunun yanında caminin de orijinal görüntüsünü olması için hazırladığımız projeler Vakıflar’da onayda. Onay çıkınca çalışmalara başlayacağız. Ahşap pencere uygulamaları ve cephe düzenlemesiyle tarihi cami de özgün kimliğine kavuşacak. Yapacağımız çalışmalar bölgeye değer katacak” dedi.

Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı da mahalleye değer katacak çalışmalar dolayısıyla Altepe’ye teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.