Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SADER’den "dolar bozdurun" çağrısı

Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) Başkanı Hamit Yıldız, kredi derecelendirme kurumlarına tepki olarak vatandaşların ellerindeki dolarları bozdurarak Türk lirasının güçlendirilmesini istedi.Yıldız, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) Başkanı Hamit Yıldız, kredi derecelendirme kurumlarına tepki olarak vatandaşların ellerindeki dolarları bozdurarak Türk lirasının güçlendirilmesini istedi.
Yıldız, yaptığı açıklamada, “Haçlı zihniyeti uşağı paralel yapı üyesi hainlerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi, yüce Türk milletinin ölümü görmezden gelip fedakar ve kahramanca demokrasiye sahip çıkması, kahraman Türk Emniyet Teşkilatı ile darbecilere dur deyip gerçek birer vatan kahramanı olarak onlarla mücadele edip gerekli dersi veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mümtaz vatan evlatları sayesinde önlenmiştir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ve Suriyelisi Anadolu coğrafyasında yaşayan herkes aynen Çanakkale Savaşı’ndaki ruhla hainlere geçit vermemiş, kahramanlık destanı yazarak onların menfur emellerine ulaşmalarını engellemiştir” dedi.
“Herkesi ellerindeki doları bozdurmaya ve bankacılık sistemine aktarmaya davet ediyoruz’’
Her geçen gün ipleri Haçlı zihniyetinde olan kredi derecelendirme kuruluşlarının puan düşürerek ülkemizi ekonomik anlamda zor duruma sokma çabalarının görülmekte olduğunu belirten Yıldız, “Bugün Türk Lirası’na sahip çıkma ve ülkemize güvenme günüdür. Bugün hain odakların, paralel yapının, çetelerin, terör örgütlerinin oyunlarını bozma günüdür. Ekonomik kalkınmamız ve ülke olarak yeni yatırımlarla hiçbir sekteye uğramadan 2023 vizyonunda ilerlememiz yine Çanakkale ruhu ile kenetlenmemize ve birbirimize sarılmamıza bağlıdır. Bu anlamda bütün vatandaşlarımızın bir ve beraber olarak kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemiz üzerinde oynadığı oyunu ekonomik bağlamda da bozabileceğine inanıyoruz. Herkesi Türk Lirası’na sahip çıkmaya ve elindeki doları bozdurarak bankacılık sistemine yatırmaya davet ediyoruz. Başta Amerika ve İsrail olmak üzere onların uşağı olan paralel yapının ekonomik anlamda oyunlarının bozulması yine milli birlik ve beraberliğimizden geçmektedir” diye konuştu.
"Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin göz bebeğidir"
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bir grup askeri giyimli hainle gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin bütün Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Yıldız, “Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin göz bebeğidir. İçerisindeki asker giyimli hain teröristler ayıklandığında her zamankinden daha güçlü olarak vatan müdafaası için görevine devam edecektir. Bir grup hainin yaptığı haince kalkışmanın tüm Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mal edilmemesi gerekmektedir. Vatan hainlerinin kökü kazınacak ve sonrasında gerçek vatanseverlerden oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın süper gücü olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin göz bebeği olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
"Kadro ihtiyacı sözleşmeli subay ve astsubaylarla karşılanabilir"
Meşru devlet düzenine karşı bir kalkışma teşebbüsünün yaşandığı bu kahredici günleri içleri kanayarak takip ettiklerini belirten Yıldız, “TSK içerisinde o kadar imkan ve mevkisine rağmen şerefsizlikte ısrar eden sütü bozukların önümüzdeki zaman zarfında peyderpey şerefli ordumuzdan temizlenmesi sonrasında oluşabilecek personel ihtiyacı, 2003 yılından itibaren TSK’ne 4687 numaralı kanun kapsamında katılan sözleşmeli subay ve astsubaylardan uygun taktir edilenlerin muvazzaf yapılmasıyla da karşılanabileceğini düşünmekteyim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.