Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabah Heyelan Manzarasıyla Uyandılar

Siirt’in Şirvan ilçesinde, heyelan nedeniyle dağdan kopan büyük kaya parçaları bir caminin duvarını parçalayarak içeriye girdi.Edinilen bilgiye göre, iki gün önce gece saat 24.00 sularında Şirvan ilçesi Kesmetaş köyü Bistan mezrasında...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’in Şirvan ilçesinde, heyelan nedeniyle dağdan kopan büyük kaya parçaları bir caminin duvarını parçalayarak içeriye girdi.
Edinilen bilgiye göre, iki gün önce gece saat 24.00 sularında Şirvan ilçesi Kesmetaş köyü Bistan mezrasında sağanak yağış ve akabinde heyelan meydana geldi. Yaşanan heyelandan dolayı dağdan kopan büyük kaya parçaları sürüklenerek mezradaki caminin duvarını parçalayarak içeriye girdi. Sabah namazı için camiye gelen cemaat gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Cami ve imam evinin kullanılamaz hale geldiğini belirten imam Veysi Bato, caminin arka tarafında bulunan büyük kaya parçalarının heyelanla sürüklenerek cami duvarını parçaladığını söyledi. Bato, gece 24.00 sularında yaşanan olay nedeniyle kopan büyük kaya parçalarının sel sularıyla sürüklenerek caminin duvarına çarptığını belirterek "Caminin kolonları zarar gördü. Şuan cami ve imam evi kullanılamaz halde. Olay sonrası yetkililere haber verdik" dedi.
İmam evinin hasar görmesi üzerine imam Bato, 12 haneli mezra da köylülerin evlerinde misafir olarak kalıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Bistan mezrasının daha önce afet bölgesi ilan edildiği ve köylüler için de Küfre mahallesinde konut yapılacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.