Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rüzgar, yağmur ve fırtına balık fiyatlarını etkilemedi

İstanbul’da son günlerde rüzgar, yağmur ve fırtınanın etkili olmasına rağmen balık fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Karaköy Balık Pazarı esnafı fiyatların özellikle geçen seneye göre yüzde 50 daha düşük olduğunu dile...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rüzgar, yağmur ve fırtına balık fiyatlarını etkilemedi
İstanbul’da son günlerde rüzgar, yağmur ve fırtınanın etkili olmasına rağmen balık fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Karaköy Balık Pazarı esnafı fiyatların özellikle geçen seneye göre yüzde 50 daha düşük olduğunu dile getirirken, vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduğunu ifade etti.
İstanbul’da bir süredir etkili olan rüzgar, yağmur ve fırtına ile balıkçıların denize açılamamasına rağmen balık fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Sezona geçen seneye göre bol balıkla başladıklarını ifade eden esnaf, balık fiyatlarının düşük olduğunu dile getirdi. Karaköy Balık Pazarını gezen müşteriler ise fiyatlardan memnun olduklarını belirterek, bu sene bolluk olduğunu ifade etti.
“Balık geçen seneye göre yüzde 50 daha ucuz”
Balık pazarında esnaf Davut Çayır, “Balık fiyatlarının durumu çok güzel, bu sene fakir fukara ucuz balık yiyor. Ucuzluk halen daha devam ediyor. Geçen seneye nazaran balık yüzde 50-80 daha ucuz. Bu sene denizden her tür balık çıkıyor. Balıkta bu sene sıkıntı yok. 7 senede bir bolluk olur o da bu sene. Aşırı fırtına olmayınca balık fiyatının durumlar değişmez” dedi.
Esnaf Samet Varyemez de, “Balık fiyatları şu an iyi, palamut fiyatları da azalıyor. Palamut ilk zaman bol geldi ama şuan yağlanma zamanı, yağlandı da. Şuan palamut 1 kilogram geliyor ve tanesi 10 lira. Geçen sene ise tanesi 20 liraydı. İlk çıktığında yarım kilo geliyordu, şimdi 1 kilogram değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.
“Satışlardan memnunuz”
Esnaf Muhammet Polat da, “Balık fiyatları şu anda uygun, 10 ve 7 buçuk liraya palamut geliyor. Fiyatlarda hiçbir şekilde artma yok. Uzun zamandır 7 buçuk liraya satıyorduk, halen daha aynı. Geçen sene hiç balık yoktu şimdi çok var ve bu yüzden ucuz. Yüzde 50 civarında düşüş var. Satışlardan memnunuz” şeklinde konuştu.
Pazara balık almaya gelen Hasan Sarıtaş ise “Balık almaya geldik. Balık ve fiyatlar çok güzel. Geçen seneye nazaran fiyatlar çok güzel, bu sene bol balık var, bol bol yiyeceğiz. Sürekli de balık alırım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.