Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Faaliyetlerini Yasaklamasına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini yasaklamasını kınadı.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu’nun işgali altında bulunan Kırım’daki fiili yönetim tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini yasaklamasını kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu’nun işgali altında bulunan Kırım’daki fiili yönetim tarafından bir süre önce başlatılan süreç sonucunda dün Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin yasaklandığının ilan edildiği kaydedilerek, "Kırım Tatar Milli Meclisi, soydaşımız Kırım Tatar halkının hür iradesinin vücut bulduğu, demokratik yollardan seçilmiş meşru temsil ve karar organıdır. KTMM’nin faaliyetlerinin yasaklanması, Yarımada’nın Rusya tarafından gayrımeşru şekilde işgal ve ilhakı sonrasında Kırım Tatarlarının birlik ve bütünlüğünü hedef alan adımların son halkasıdır. Kırım Tatarları bu kararla, maruz bırakıldıkları korkutma, sindirme ve yıldırma politikalarına boyun eğmeye ve teslim olmaya zorlandıkları yeni bir adımla karşı karşıya bırakılmışlardır" denildi.
Açıklamada, "Bu kararı hem Kırım Tatar toplumuna karşı yürütülen sistematik ve kollektif baskının, hem de Yarımada’da yaşayanların temel hak ve özgürlüklerine vurulmakta olan darbelerin yeni bir tezahürü olarak teessüfle karşılıyor ve kınıyoruz. Türkiye, Kırım Tatarlarının haklı mücadelelerine ve Kırım Tatarlarına yönelik bu tür baskılara son verilmesi çabalarını kararlılıkla desteklemeyi sürdürecektir" ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.