Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Krizine Rağmen 2 Milyon Dallık Çiçek Festivali Başladı

Bu yıl Antalya’da 12’ncisi düzenlenen çiçek festivali Rusya krizine rağmen karnaval havasında başladı.Antalya’da 85 Milyon Dolar’lık ihracat hacmine sahip olan, 300 bin kişinin istihdamına katkı sağlayan çiçek sektörü, hasat şenliği...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl Antalya’da 12’ncisi düzenlenen çiçek festivali Rusya krizine rağmen karnaval havasında başladı.
Antalya’da 85 Milyon Dolar’lık ihracat hacmine sahip olan, 300 bin kişinin istihdamına katkı sağlayan çiçek sektörü, hasat şenliği olarak kutlanan Çiçek Festivali’nin heyecanını yaşıyor. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ve 2 milyon dal çiçeğin kullanıldığı Çiçek Festivali, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde gerçekleşiyor.
Festivale, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekleri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası, Antalya Gazeteciler Cemiyeti de destek veriyor. Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen korteje Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemaltı Belediye Başkanı Turgay Genç, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve çok sayıda çiçeksever katıldı.
Işıklar Caddesi’nden başlayan kortejde önde bando takımı arkalarında çiçek dağıtan çocuklar yer alırken Antalya protokolü de tek tek vatandaşlara karanfil dağıttı. Yol boyunca karnaval havasında gerçekleştirilen korteje akrobasi gösterileri de renk kattı. Ayrıca çiçek ihracatçıları tarafından süslenen 4 araçta kortejde çiçekseverlerin beğenisine sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle Cumhuriyet Meydanı’na kadar ilerleyen kortejde bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla anı ölümsüzleştirmek için birbirleriyle yarıştı.
“KRİZE RAĞMEN FESTİVAL”
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Osman Bağdatlıoğlu, festivalle Antalya’dan aldıklarını geri Antalya’ya verdiklerini belirten Bağdatlıoğlu, çiçeğin barışı ve dostluğu temsil ettiğini söyledi. Kriz içinde olduklarını ancak inadına festival inadına kriz dediklerini de belirten Bağdatlıoğlu, “Krizde inadına kriz diyoruz. Hem kriz hem de terör olayları birçok etkinliği durdurdu. Biz inatla sevgi ve barış diyoruz. Bu sene yüzde 100 artış beklerken yüzde 20’ler de kaldık. Rusya’ya ihracatta büyük bir zarar içindeyiz. Sıfır ihracat yaptık. Bu da bizim payımızı düşürdü her şeye rağmen krizde de festival diyoruz” diye konuştu.
Festival Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.