Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus Savaş Uçakları Suriye’de Sivillere Fosfor Bombası İle Saldırdı

Askeri kaynaklar, Rus savaş uçaklarının Halep’in kuzeyinde yer alan Handarat bölgesinde sivilleri hedef alan fosfor bombası kullandığını, saldırılar sonucunda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 6 sivilin ise yaralandığını açıkladı.Askeri...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askeri kaynaklar, Rus savaş uçaklarının Halep’in kuzeyinde yer alan Handarat bölgesinde sivilleri hedef alan fosfor bombası kullandığını, saldırılar sonucunda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 6 sivilin ise yaralandığını açıkladı.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Rus ordusuna ait savaş uçakları, 8 Haziran 2016 tarihinde Suriye’nin Halep şehir merkezi kuzeyinde yer alan Handarat bölgesinde sivilleri hedef alan fosfor bombası kullandı. Saldırılar sonucunda 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 6 sivilin ise yaralandığı bildirildi.
Rusya’nın sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde söz konusu bombayı kullanmasının uluslararası anlaşmalar ve özellikle 1980 Konvansiyonel Silahlar Anlaşması gereği suç teşkil ettiğine dikkat çekilerek, yayımlanan ve bazı yerlerde yer alan görüntülerde beyaz fosforun bomba patladıktan sonra yanarak aşağı indiği ve yerde patlamalarla birlikte yanmaya devam ettiğinin görüldüğü kaydedildi. Fosfor bombası dumanının teneffüs edilmesi halinde ciğerlerde ani yaralar oluştuğu ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulduğu belirtildi. Beyaz fosforun yaktığı kişilerin elbiselerinde fazla iz meydan gelmediği, yanmanın vücut içerisinden cildin altında sürdüğü kaydedildi. Hemen sonraki aşamada ise insan vücudunun içten dışa doğru yandığı, yanma bir kez başladığında durdurulamadığı vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.