Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruhsal Sağlıkları İçin Üretiyorlar

Ruhsal Sağlıkları İçin Üretiyorlar

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ruhsal Sağlıkları İçin Üretiyorlar
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Trabzon İş-Kur işbirliğinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden faydalanan kronik psikiyatrik rahatsızlığı olan danışanlara yönelik Ev Dekorasyon Ürünleri Kursu açıldı.
Kurs kapsamında dekoratif ev ürünleri hazırlamayı öğrenen kursiyerler bu sayede üretmenin ve üretken olmanın getirdiği hazzı yaşayarak tedavilerine yönelik olumlu katkı sağlıyor.
Kursiyerler kurs bitiminde alacakları sertifikalarla da bu eğitimlerini belgeleyebilecekleri gibi el emeklerini bir ekonomik kazanç kapısı olarak da kullanabilecekler. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Birim Sorumlusu Psikiyatrist Dr. Neriman Aras, ekonomik açıdan üretken olamayan bir bireyin ruhsal açıdan da tam sağlıklı olamayacağını ifade ederek, “Sağlığın güncel tanımı artık değişti. Sağlıklı birey demek sadece fiziksel yönden sağlıklı olan değil ruhsal ve sosyal açıdan da sağlıklı olan birey demektir. Üstelik buna artık ekonomik açıdan üretken olmak da dâhil edilmiştir. Ekonomik açıdan üretken olamayan bir bireyin ruhsal açıdan da tam sağlıklı olması beklenemez. Bu nedenle danışanlarımızın üretken olması tedaviye olan olumlu katkısı nedeniyle çok önemli. Bu amaçla ilgili kurumların desteğiyle bu kursu düzenliyoruz. Danışanlarımızdan aldığımız geri bildirimler de oldukça olumlu. Kursa katılmaktan ve yeni bir şeyler öğrenmekten dolayı çok mutlular. Bu vesileyle İş-Kur ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi yetkililerine de sağladıkları imkânlar için teşekkür ediyoruz.”dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.