Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rögar çukurunda ölen işçi memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi

İstanbul’da kapağı olmayan rögar çukuruna düşerek hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası temizlik işçisi Semavi Güneş, memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi.Sarıyer Belediyesi’nde çalışan temizlik işçisi 34 yaşındaki Semavi...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da kapağı olmayan rögar çukuruna düşerek hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası temizlik işçisi Semavi Güneş, memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi.
Sarıyer Belediyesi’nde çalışan temizlik işçisi 34 yaşındaki Semavi Güneş, İstinye Mahallesi’nde önceki gece kapağı olmayan rögar çukuruna düştü. 15 metrelik kuyuya düşen işçi hayatını kaybetti. Cenaze, yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından çıkartılabildi. İşçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Çaycuma’ya bağlı Saltukova beldesi Coburlar köyünde toprağa verildi. Güneş’in 3 ve 8 yaşlarında iki çocuğu bulunuyordu.
İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da katıldı.
"Sorumluları ortaya çıkacak"
Ölen işçinin dayısı Osman Erbay, "Acımız büyük. 15-20 lira değerinde olan bir malzeme dolayısıyla bir can gitti. Bunun sorumluları ortaya çıkacaktır. Adli tıptan çıkacak raporu beklemek zorundayız. Semavi’nin eşini ve çocuklarını mağdur etmeden bu işi çözerlerse sıkıntı olmaz. Çok cüzi rakamlar ile insanın cansız bedenini ucuza almaya kalkarlarsa dava süreci başlar" dedi.
Ölen işçinin yeğeni Özgür Kanal ise, "Hastaneye gittiğimde bana morgda olduğunu söylediler. Duyduğuma göre rögar kapağı olmadığı için ve üzerinde halı olduğu için görmediği için oraya düşüyor. Mahalleliler duyduğuma göre rögar kapağının 15 gündür olmadığını, bazıları ise 3 gündür olmadığını söylediler kimin ne dediği belli değil" diye tepkisini gösterdi.
Ölen işçinin 40 yaşındaki kardeşi Sinan Güneş ise, "5 liralık 10 liralık malzeme için insan hayatıyla oynanıyor. Kimin ihmali varsa hakkımızı sonuna kadar arayacağız. İnsan canı bu kadar ucuz değil. Bir rögar kapağı yüzünden insanlar ölüyor. Benim kardeşim gitti başka kardeşler gitmesin. Türkiye bunlara duyarlı olsun hakkımızı sonuna kadar arayacağız" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.