Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rize’deki Bu Fırın Fakirin Yüzünü Güldürüyor

Rize merkeze bağlı Cumhuriyet Caddesi üzerinde satış yapan bir ekmek ve unlu mamüller fırını başlattığı ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ile ekmek almaya gücü yetmeyenlerin evlerine ekmek götürmesini sağlıyor.Ekmek satış reyonuna gelen...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize’deki Bu Fırın Fakirin Yüzünü Güldürüyor
Rize merkeze bağlı Cumhuriyet Caddesi üzerinde satış yapan bir ekmek ve unlu mamüller fırını başlattığı ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ile ekmek almaya gücü yetmeyenlerin evlerine ekmek götürmesini sağlıyor.
Ekmek satış reyonuna gelen müşterilerin para üzerlerini bırakmasıyla toplanan ekmekler işyeri sahipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Rize’deki yardıma muhtaç ailelerin uygulama sayesinde mutlu olduklarını dile getiren işletme çalışanı Dilek Yazıcılar “İhtiyacı olan kişiler alıyor askıda ekmeğimizi. Yardıma muhtaç insanlar gelip ekmeklerini alıyorlar. Ekmek vermek isteyenler ise gelip parasını bize veriyor. Bizde burada biriktirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.
İsteğin fazla olduğunu sözlerine ekleyen Yazıcılar “İstek çok oluyor, özellikle öğrenciler tarafından. Geliyorlar buraya alıp gidiyorlar. İnsanlar yardım etmek amaçlı da geliyor. Askıdaki ekmeklerden almak için de geliyor. Şuan ekside askımız buda ihtiyaç sahiplerinin daha fazla geldiğini gösteriyor” diye konuştu.
İşletmenin uygulamasını takdir ettiğini dile getiren Ömer Kaya ise “Çok güzel bir uygulama. Rize’de nadir bulunan esnaf tiplerinden diyelim. Daha önce birkaç ilde görmüştüm haberlerini ama Rize’de ilk kez karşılaştım. Güzel bir uygulama İnşallah Allah devamını nasip eder. Hayırlısıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşır ekmekler. Rizeliler’in de böyle bir uygulamaya katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.