Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rize’de Nöro virüsü

Rize’de geçtiğimiz haftadan bu yana etkili olan ishal salgınına Nöro virüsünün neden olduğu anlaşıldı.Rize’de 1 Eylül tarihinde şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonrası ishal salgınları yaşanmıştı....

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize’de geçtiğimiz haftadan bu yana etkili olan ishal salgınına Nöro virüsünün neden olduğu anlaşıldı.
Rize’de 1 Eylül tarihinde şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonrası ishal salgınları yaşanmıştı. Salgınlar aralıkla Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde gözlenmişti. Halen devam eden ishal vakaları üzerine İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yaptığı yazılı açıklamada, salgınların Nöro virüsünden kaynaklandığının tespit edildiğini belirtti.
Tepe yaptığı açıklamada, “İlimizde geçtiğimiz hafta boyunca yaşanan şiddetli yağışlar sonrası birçok içme suyu şebekemiz olumsuz etkilenmiş ve hatta özellikle Pazar ve Çayeli ilçelerimizde suya bağlı ishal vakalarında ciddi artışlar olmuştur. Bu durum Halk Sağlığı Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm sağlık teşkilatımızca yakinen takip edilmiş ve bir yandan da gerekli dışkı ve su numuneleri Bakanlığımıza gönderilmiştir. Bakanlığımızdan Pazar ilçesi ile ilgili olarak gelen sonuçlarda Nöro virüs ürediği tespit edilmiştir. Nöro virüse bağlı ishal salgını özellikle kendisini bulantı, kusma ve karın ağrısı ile göstermektedir. Yine beraberinde üşüme, titreme, ateş ve baş ağrısı olarak da olabilir. Hastalık genelde birkaç günde kendiliğinden iyileşir. Ancak çocuk ve yaşlılarda daha dikkatli olunmalıdır. Bu virüse bağlı hastalıkta kişiden kişiye bulaşma olabileceğinden hijyen kurallarına uyulması korunmada çok büyük önem arz etmektedir. Yine hastalığa yakalanan kişilerde de yakın temastan kaçınılmalıdır” dedi.
Tepe ayrıca yaptığı açıklamada, Andon içme suyu şebekesinden alınan numunelerin temiz çıktığını, yine de su kesintilerinin ardından şebekeye verilen suyun kaynatılmadan içilmemesi gerektiğini vurguladı. Tepe, belediye şebekesinin dışındaki kaynak suların ise kesinlikle kullanılmaması gerektiğini yineledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.