Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rize Usulü Kayak Merkezi

Rize’nin İkizdere ilçesinde 1.5 metre kar kalınlığının bulunduğu 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda, İhsan Ekşi isimli vatandaş 300 metre uzunluğunda çelik telle makaralı ve kabinli teleferik sistemi ile kendi kayak tesisini kurdu. Teleferikle...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize’nin İkizdere ilçesinde 1.5 metre kar kalınlığının bulunduğu 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda, İhsan Ekşi isimli vatandaş 300 metre uzunluğunda çelik telle makaralı ve kabinli teleferik sistemi ile kendi kayak tesisini kurdu. Teleferikle zirveye çıkan vatandaşlar ’Lazboard’ adını verdikleri tahtalar ve snowboardlarla kayarak iniyor.
Bölgede yük taşımada kullanılan ilkel teleferiklerden esinlenen İhsan Ekşi, yılın 8 ayını karla kaplı geçiren Ovit Dağı’nda dağın yamacına 300 metre uzunluğunda zemine yakın teleferik sistemi kurdu. İki çelik tele takılı 2 kişilik makaralı kabini bulunan ve elektrikle çalışan teleferik, 2 dakikada zirveye çıkıyor. Teleferik kabinine binerek zirveye çıkan ve bölgede ‘Lazboard’ olarak bilinen kayak tahtaları ve profesyonel kayakçıların kullandığı snowboardlarla kayak yapan vatandaşlar büyük keyif yaşıyor.
“TELEFERİK DEĞİL LAZFERİK”
Teleferikten esinlenerek yaptığı sisteme ‘Lazferik’ adını koyan İhsan Ekşi yılın 8 ayının karla kaplı olduğu Ovit Dağı’nın ideal kayak alanı olduğunu belirterek, “Mayıs ayında bile halen Ovit Dağı’nda bir buçuk metre kar var. Haziran ayı sonuna kadar burada kayak yapabiliyoruz. Ancak daha önce kayak takımlarımızla yürüyerek zirveye çıkıyor sonra aşağıya kayarak iniyorduk. Karda yukarı tırmanmak yorucu oluyordu. Bende böyle bir sistem kurmak istedim. 10 bin liraya mal oldu. Şimdi kabine biniyor ve zirveye kolayca çıkıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.