Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Renk Değiştiren Ayakkabılar

Amasya Üniversitesi öğrencileri kadınlar için ayakkabılarını ömürlük kullanabilecekleri ve elbiselerine uyumlu renge bürünen kumaş türleri tasarladı.Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğrencileri...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Renk Değiştiren Ayakkabılar
Amasya Üniversitesi öğrencileri kadınlar için ayakkabılarını ömürlük kullanabilecekleri ve elbiselerine uyumlu renge bürünen kumaş türleri tasarladı.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğrencileri Fatma Aktaş ile Emin Yüksel’in ‘Renkli ayakkabılar’ adını verip tasarladıkları ayakkabı kalıbına uygun kumaşlar kadınların elbiselerine uyumlu ayakkabı rengi seçimi arayışını sona erdireceğe benziyor.
Yaz döneminde günlük elbiselere uyumlu olması için en az 3-4 ayakkabı aldığını bu ayakkabıları özel günlerde giydiği abiye kıyafetlere uydurmakta güçlük yaşadığını belirten Fatma Aktaş, “Kıyafetimize uygun ayakkabılar bulamadığımız için proje tasarladık. Kendi kalıbında değişik renklerden kumaş kestik. Bunları ayakkabıya giydirdik. Böylece ayakkabının rengi sürekli değişebiliyor” dedi.
Kumaşın ayakkabının üzerine sardığını ve etrafına çift taraflı bant içe çevrelediklerini anlatan Emine Yüksel de, “Projemizle ayakkabılar yıpranmadığı sürece ömürlük olarak kullanabilir” diye konuştu.
Ayakkabı fiyatlarının özellikle de bayanlar için çok ciddi bir maliyet getirdiğine değinen Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Tuğba Caner Sönmez, “Biz yüksek bir ekonomiye sahip bir ülke değiliz. Herkesin maddi durum belli. Bizim amacımız kişileri hem şık hem de olabildiğince uygun giydirmek. Yaz dönemlerinde düğünlerin, nişanların çok olduğu dönemlerde her kıyafete uygun ayakkabı gerektiğinde kıyafetle ayakkabı uyumu zor olduğundan böyle bir çözüm üretmeye karar verdik. Amacımız pratik ve maliyeti düşük şeyler üretmekti. Bunu da öğrencilerim başardı” şeklinde konuştu.
Sönmez, gelinlik ayakkabılarına çok para vermelerine karşın ancak hayatların bir kez giyip dolaba kaldıran kadınların bu proje ile rengini değiştirebilecekleri ayakkabılarını sürekli giyebileceklerini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.