Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Gönüllü’den ABD’nin Kudüs kararına kınama

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs ile ilgili aldığı kararı kınadığını açıkladı.Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Gönüllü’den ABD’nin Kudüs kararına kınama

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs ile ilgili aldığı kararı kınadığını açıkladı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv’de ki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı açıklamayı, sorumsuzca, büyük endişeyle karşıladığını belirterek, ve kararı kınadığını kaydetti.

Rektör Gönüllü, “ABD’nin bu kararı sadece BM kararları ve uluslararası hukuka değil, Kudüs’ün kadim tarihine de aykırıdır. İsrail’in Kudüs’ü ilhak kararı, bu çerçevede yaptığı tüm işlemler ve uygulamalar nasıl hiçbir zaman kabul görmemişse, bu açıklama da aynı şekilde gerek vicdan, gerek hukuk, gerek tarih önünde hükümsüzdür.

Bugün, ilk kıblemiz Harem-i Şerif’in bulunduğu Peygamberler Şehri Kudüs’ün müdafası ve muhafazası sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için de önemli bir görev olduğu gibi Başkenti Kudüs olan, egemen ve bağımsız Filistin Devleti de böylece bir zorunluluk haline gelmiştir.

Herkes için barış, ancak Kudüs, Batı Şeria, Gazze’deki İsrail işgali sona erdiğinde ve Filistinliler kendi yurtlarında hür olabildiğinde mümkün olacaktır.

Adıyaman Üniversitesi olarak dün olduğu gibi bugün de haklı davalarında Filistin halkının ve Kudüslülerin yanında, bu hukuksuz ve sorumsuzca davranışların ise karşısında olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.