Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Çakar, Mevlana Haftası‘nı kutladı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Mevlana Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.Rektör Çakar, mesajında “Hem yaşayışı, hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Çakar, Mevlana Haftası‘nı kutladı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Mevlana Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Çakar, mesajında “Hem yaşayışı, hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül dünyamızı aydınlatan Hz. Mevlana, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları ekmekte, barış içerisinde yaşanılabilir bir dünyanın mümkün olduğunu dizeleri ve sözleriyle söylemektedir. Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlana, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve müstesna düşünceleriyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmaktadır.

Kibir, şiddet ve savaşlardan arındırılmış bir dünya için yüzyıllar öncesinden tüm insanlığa seslenen Hz. Mevlana’nın sevgi ve hoşgörüye dayalı hayat felsefesini kendisine misyon edinen Üniversitemiz, erdemli insanlar yetiştirmek amacıyla Ülkemizde ilk defa “Sevgi Dersini” müfredatına koyarak O’nun yücelttiği barış ve kardeşlik meşalesini gururla taşımaktadır. Düzce Üniversitesi olarak; dünya ölçeğinde terör olaylarının yaşandığı günümüzde tüm insanlığın, Hz. Mevlana’nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.