Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul Temsilciliği Binası, Bakan Tüfenkci’nin katılımıyla açıldı

Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul Temsilcilik Binası, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Piyasaların oluşumundaki yetkileri sınırlı...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul Temsilciliği Binası, Bakan Tüfenkci’nin katılımıyla açıldı

Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul Temsilcilik Binası, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Piyasaların oluşumundaki yetkileri sınırlı olmasına rağmen özellikle haksız rekabet ve tekelci piyasalardan dolayı tek fiyat oluşumlarını ya da aşırı fiyat oluşumlarına müdahaleler noktasında rekabet kurumu önemli işlev görecektir. Bu anlamda belki yetkilerini de genişletmek gerekebilir “ dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul Temsilcilik Binasının açılış törenine katıldı. Daha önce yangında zarar gören bina yeniden yapılarak Yenibosna’da bir iş merkezinde törenle açıldı. Törene Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, rekabet kurumu kurul üyeleri, daire başkanları ve kurum çalışanları katıldı.

Açılışta kurdele kesilmesinin ardından Bakan Tüfenkci, Rekabet Kurumu Başkanı eşliğinde temsilciliğin ofisini gezerek bilgi aldı. Ardından tören kapsamında bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, “Rekabet kurumunun özellikleri işlerliği ve etkinliği özellikle eşit uygulamalarıyla ve ekonomik yönetimin oluşum sürecinde etkin olmasıdır. Eğer biz ekonomiyi büyütmek istiyorsak piyasalarda tekelleşmeyi önlemek istiyorsak rekabet kurumunun kararlarını etkin bir şekilde uygulanması ve rekabet savunuculuğu noktasında kurumun iyi işlev görmesi önemlidir” diye konuştu.

Tekelci piyasaların engellenmesi için rekabet kurumunun çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Bakan Tüfenkci, “ Kurulduğu zamandan bugüne rekabet kurumunun yeniden düzenlenerek bazı aksak yönlerini yapılandırmak veya aksayan yönleri yeniden ele alarak, daha aktif şekilde uygulamasını sağlamak önemlidir. Başarılı rekabet uygulaması, kamu kurumlarının yaptıkları düzenlemelerin piyasaların işleyişi üzerindeki etkilerini ve düzenlenen kararların etkinliğini arttırması bakımından rekabet kurumunun kararları ekonominin büyümesi bakımından önemlidir. Tekelci piyasalar oluşmaması için gerekli tedbirleri de alıyoruz. Rekabet kurumu da kendisine yapılan şikayetleri değerlendirerek, adil kararlar vermek durumundadır” şeklinde konuştu.

Sınırlı İmkanlara sahip olan Rekabet Kurumunun yetki alanlarının genişletilebileceğini vurgulayan Tüfenkci, “Piyasaların oluşumundaki yetkileri sınırlı olmasına rağmen özellikle haksız rekabet ve tekelci piyasalardan dolayı tek fiyat oluşumlarını ya da aşırı fiyat oluşumlarına müdahaleler noktasında rekabet kurumu önemli işlev görecektir. Bu anlamda belki yetkilerini de genişletmek gerekebilir. Bu önümüzdeki dönemde Türk iş dünyasına ve ekonomisine katkı sağlamasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rekabet kurumunu İstanbul pazarını yakından takip edilmesi için temsilciliğin önemine değinen Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Ömer Torlak ise, “ İstanbul’un iş dünyasının kalbi olması nedenini dikkate alan kurumumuz, daha rekabetçi piyasaların oluşmasına katkı sağlamak üzere İşletmelerimizin ve iş dünyasının “rekabet savunuculuğunu” da yaparak bunun sürdüreceğiz” dedi.

Açıklama sonrası aynı binada bulunan 3. Ayakkabı Saraciye Ayakkabı Fuarını gezen Bakan Tüfenkci, burada esnafla sohbet etti. Üretici bir firma sahibi “bağmatik” ismini verdiği bağcıklı ayakkabılara uygulanan bir ayakkabı aparatını tanıtarak bakan Tüfenkci’ye hediye etti.

Fuarda, Malatyalı Abdullah Aytekin isimli ayakkabı imalatçısının standını da ziyaret eden Bakan Tüfenkci, hemşehrisiyle bir süre sohbet etti. Ardından ayakkabılardan bazılarını deneyen Bakan Tüfenkci, hatıra fotoğrafı çektirerek fuardan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.