Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rapora yazılmayan 4 gün nedeniyle işten atıldığını iddia eden işçi, suç duyurusunda bulundu

Kırşehir’de 2014 yılında iş kazası geçiren ve hastane raporunda 4 gün eksik yazılması nedeniyle işten çıkarıldığını belirten İlhan Acet, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulundu.2014...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırşehir’de 2014 yılında iş kazası geçiren ve hastane raporunda 4 gün eksik yazılması nedeniyle işten çıkarıldığını belirten İlhan Acet, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
2014 yılında iş kazası geçirdiğini söyleyen İlhan Acet, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi gördüğü halde hakkında düzenlenen raporun 10 gününün SGK’ya bildirildiği, 4 günün rapora yansıtılmadığını ve bu nedenle ‘işe gelmeme’ gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını ileri sürdü.
“İşveren ile ortak hareket edildi”
Doktorların işveren ile ortak hareket ettiğini ileri süren Acet, "Dr. S.Ş.’nin yaptığı bilgilendirmeyi ben, işverene açtığım dava sonrası tutanaklardan öğrendim. Tedavi gördüğüm dönemin 4 günü SGK’ya bildirilmedi. Doktoru evrakta usulsüzlük yaptığı gerekçesi ile şikayet ettim. Tedavim Sağlık Bakanlığına farklı, SGK’ya ise farklı şekilde bildirilmiş" dedi.
“Ameliyat olmadığım halde ameliyat giriş işlemleri başlatılmış”
Ameliyat olmadığı halde ameliyat giriş işlemlerinin başladığını evrakları incelerken öğrendiğini anlatan Acet, “2015 yılında tedavi için gittim boyun kasları gerilmesi nedeni ile iğne yapıldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi fizik tedavi bölümünde iğne yapıldı.Yapılan iğneden sonra eve geldim. SGK tedavi bilgilerimden hakkımda ameliyat girişimi başladığını öğrendim ama ameliyat olmadım. Başka bir doktor tarafından da tedavi olmadığım halde acil serviste tedavide gösterilmişim” diye konuştu.
Hukuksal süreci başlattığını belirten Acet, “BİMER, bağlı kuruluşların tamamı ve Sağlık Bakanlığına durumum hakkında bilgilendirme yaptım” diye konuştu.
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hastane ile ilgili olarak inceleme başladığını ve incelemelerin devam ettiğini ifade etti.
Acet’in iddialarına yazılı cevap veren Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sadettin Doğangün ise açıklamasında, “Acet’in iddiaları BİMER, SABİM’de başvuruları bulunmaktadır. Hastaya hastanemizde fizik tedavi uygulandığı, uygulanan fizik tedavinin istirahatlı değil ayaktan yapılabileceği bilgilendirmesi yapıldı. Hastaya rapor verilemeyeceği fakat mağduriyetinin giderilmesi için fizik tedavi gördüğüne dair bilgilendirme yazısının verileceği söylenildi. İş kazası ile ilgili de hastanemizde bir kaydı bulunmamaktadır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.