Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan’da Kayısı Mesaisi

Iğdır’da, kayısı hasadının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle gündelikli çalışan işçiler, oruçlu halde 36 derece sıcakta çalışıyor.Doğu Anadolu Bölgesi’nin Çukurovası Iğdır’da, sofralık olarak bilinen ve raf ömrü kısa...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’da, kayısı hasadının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle gündelikli çalışan işçiler, oruçlu halde 36 derece sıcakta çalışıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin Çukurovası Iğdır’da, sofralık olarak bilinen ve raf ömrü kısa olan kayısının bereketli verim vermesi üreticinin yüzünü güldürürken, hasadın Ramazan ayına denk gelmesi gündelik işçilere zor anlar yaşatıyor. Hasadın Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 36 derece sıcakta çalışmak zorunda kalan işçiler hem oruç tutmak hem de ailelerinin geçimini sağlamak zorunda kaldıklarını söyledi.
Tüm zorluklara rağmen dini görevlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Adile Aras isimli işçi, "Şu anda hava çok sıcak fakat hasadın şimdi yapılması nedeniyle oruçlu da olsak, çalışmak zorundayız. Havanın çok sıcak olması bizi etkiliyor. Akşam evimize gittiğimizde iftarımızı açtıktan sonra nasıl yattığımız hatırlamıyoruz bile. Ramazan ayı çok güzel. Allah yardım ediyor. Hem dini görevimiz yerine getiriyor hem de para kazanıyoruz. Tek sıkıntımız havaların biraz sıcak geçmesi. O da çok su kaybına neden oluyor, ama yine de mutluyuz" dedi.
Erhan Betbak adlı işçi de 36 derce sıcağın altında çalışmanın zor olduğunu belirterek, "Oruçlu olduğum halde bu sıcağın altında kayısı topluyorum. Aileme destek olmak için bu işi yapıyorum. Zaten buralarda daha başka bir iş yok. Eğer bir meyve bahçesinde iş bulduysak çalışıyoruz. Bu da Ramazan ayına denk geldi. Orucumuzu da tutuyoruz, çalışıyoruz da. Bu da ayrı bir güzellik" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.