Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazanda Gıda Ürünleri Alırken 5 Maddeye Dikkat

Ramazan ayı öncesi gıda denetimleri artarken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, tüketicilerin ürün alırken mutlaka 5 maddeye dikkat etmesi gerektiğini söyledi.İzmir’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan ayı öncesi gıda denetimleri artarken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, tüketicilerin ürün alırken mutlaka 5 maddeye dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
İzmir’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesi gıda denetimlerini sıklaştırdı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal’ın katıldığı denetimlerde, gıda ürünleri satışı ve üretimi yapan iş yerleri ziyaret edildi. Denetimlerde işletme sahiplerine ve çalışanlara gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
Denetleme kapsamında Bornova ilçesindeki pastahane, market gibi işletmeler denetime tabi tutuldu. Denetimler sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Müdür Ahmet Güldal, bakanlık olarak yıl içerisinde programlı denetimlerini zaten yaptıklarını belirterek, “Yaklaşık yılda 54-55 bin denetim yapıyoruz ama ramazan ayı yaklaşırken bu denetim programımızı bazı ürün gruplarında daha çok artırıyoruz. Bunların başında özellikle unlu mamuller, fırıncılık ürünleri, şekerli mamuller üreten yerler, iftar çadırları ve bunlara yemek hazırlayan tesisler ve ramazan paketleri olarak hazırlanmış ürünleri özellikle inceliyoruz. Bütün ekiplerimiz ramazan ayı öncesinde tüm ilimizde bu çalışmaları yürütüyor” diye konuştu.
ÜRÜN ALIRKEN 5 MADDEYE DİKKAT
Tüketicilerin ürünleri satın alırken dikkat etmesi gereken beş madde olduğunu da paylaşan Güldal, sözlerine şöyle devam etti: “Birincisi, ürünlerin üzerindeki etikete tüketicinin mutlaka bakması gerekiyor. Etiket bilgisinin doğru ve okunur olmasının önemi çok büyüktür. İkincisi Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı veya kayıtlı izin belgesinin etiket bilgisinde yer alması gerekmektedir. Üçüncüsü ambalaj kontrolü yapılmalı. Ambalajların bombeli olmaması, ezilmemesi, büzülmemesi gerekiyor. Dördüncüsü muhafaza şartlarına bakılması lazım. Soğuk zincirde satılması gereken ürünlerin mutlaka soğutulmuş raflarda satışa sunulmalı. Beşincisi de ürünün üzerindeki son kullanma tarihine mutlaka balkıması gerekiyor. Bizim gıda ekipleri olarak, en önemli baktığımı noktalar ambalajlı ürünlerde bunlar. Onun dışında üretim yerlerinde hijyen, gıda üretimine elverişli olup olmadığı, bakanlık izni olup olmadığına bakıyoruz. Ramazan ayında gece dahi bir çok yerde denetimler devam edecek.”
“ALO 174’Ü ARAYIN”
Tüketicilerden her zaman kendilerine destek olmalarını beklediklerini belirten Güldal, “Bize tüketicimizin de katkı sağlamasını ‘ALO 174’ gıda hattının 7/24 açık olduğunu ve telefon açıldığında bir şüpheli durum söz konusu olduğunda bir hafta içerisinde denetim yapıp başvuran kişiye bilgi veriyoruz” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerinde bir paketi patlamış salça ve etiket bilgilerinde eksiklik olan ürünleri tespit ederek, gerekli uyarıları yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.