Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Öncesi Tatlı İmalathanelerine Denetim

Eyüp’te, Ramazan ayı öncesi fırın ve tatlı imalathaneleri zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Bazı işyerleri hijyen koşullarıyla tam not alırken, bazıları ise sınıfta kaldı. Hijyen koşullarına uygun olmayan bir tatlı imalathanesinin...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp’te, Ramazan ayı öncesi fırın ve tatlı imalathaneleri zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Bazı işyerleri hijyen koşullarıyla tam not alırken, bazıları ise sınıfta kaldı. Hijyen koşullarına uygun olmayan bir tatlı imalathanesinin sahibi ise denetimlerde zabıta ekiplerine tepki gösterdi.
Eyüp Belediyesi bir yandan Ramazan münasebetiyle Eyüp Sultan Camii ve çevresindeki etkinliklerin planlamasını yaparken, diğer taraftan da ilçede gıda üretim ve satışı yapan firma ve kuruluşlara yönelik denetimlerini de arttırdı. Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri Ramazan öncesinde özellikle fırınlar ile iftariyelik tatlı üretimi ve satışı yapan işyerlerini denetledi.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, denetimlere katılarak fırınlar başta olmak üzere gıda üretim ve satışı yapan yerlerde incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı, Eyüp Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ekipleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ekipleri de görülen eksiklikler noktasında cezai işlemlerde bulunmak üzere denetimlerde hazır bulundu.
RAMAZAN AYI ÖNCESİ DENETİMLERİNİ BAŞKAN REMZİ AYDIN YAPTI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan denetlemelere Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da eşlik etti. Denetimler sırasında Eyüp Sultan Meydanı’nda bulunan işyerinin imalathanesini ve işçilerin düzenini denetleyen Başkan Aydın, çalışanlara uyarılarda bulundu.
Denetleme sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, "Eyüp Belediyesi olarak gıda kontrollerimizi bugün itibariyle başlatıyoruz. Aslında bu kontrolleri belirli düzen içerisinde yapıyoruz. Bu denetlemeler Ramazan ayı öncesine denk geldi. Bu kontrollerimizde halkımızın sağlığı için önemsediğimiz birkaç nokta var. Öncelikle iş yeri ve kullanılan aletlerin temizliğini önemsiyoruz. Bunların yanı sıra gıda ürünlerinin saklanma koşulları, tuvaletler, işçilerin eğitim alıp almadıkları gibi hijyen noktasında arkadaşlarımızı denetimlerini yapıyorlar" dedi.
İMALATHANESİ HİJYEN KOŞULLARINA UYMAYAN TATLICI ZABITA EKİPLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Sabah saatlerinde Eyüp Sultan Meydanı’nda başlayıp Alibeyköy’de devam eden denetimlerde bazı işyeri sahiplerinin hijyen koşullarına dikkat ettiği görülürken, bazıları ise denetimler noktasında sınıfta kaldı.
Denetimler sırasında Alibeyköy’de bulunan bir tatlı imalathanesine hijyen koşullarına dikkat etmediği için zabıta ekipleri tarafından yaklaşık 3 bin lira ceza kesilerek eksiklerin giderilmesi noktasında uyarılarda bulunuldu. Denetimlerde tulumba tatlı makinesinin üzerinde sigara kül tablasının olmasının yanı sıra, tulumba tatlılarının yerde olması dikkat çekti. İşyeri sahibi ise denetleme yapan zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Denetimleri görüntüleyen basın mensuplarına yönelik, "Benim işyerime alamazsınız" diyerek bağıran tatlıcı ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
HİJYENE DİKKAT EDEN ESNAF DENETİMLERDEN MEMNUN KALDI
Denetlemeler sırasında imalathaneleri temiz olan işyeri sahiplerine ekipler tarafından teşekkür edilirken, bazı işyerlerine ise eksikleri giderilmesi noktasında uyarılarda bulunuldu.
İşyeri sahibi Halit Akman, "Bu denetimler bizleri daha iyi yapan, kötü görüntüyü ortadan kaldıran ve bizi dinamik tutan bir uygulama. Bizler bu çalışmalardan çok memnunuz. Gerek Başkanımıza, gerekse Tarım Bakanlığı çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Alibeyköy’de tatlıcılık yapan Ferit Kahya ise, "Denetimlerden memnunum, böyle denetimlerin olması halk sağlığı açısında önemli. Halk tabiriyle merdiven altı ürünlerin önlenmesi çok güzel, biz denetimlerden memnunuz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.