Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Öncesi Gıda Denetimi

Ankara’da gıda denetçileri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ürünlerin saklama koşulları, hijyen koşulları, etiketleme bilgilerinin eksikliği, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi.Yaklaşan...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da gıda denetçileri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ürünlerin saklama koşulları, hijyen koşulları, etiketleme bilgilerinin eksikliği, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi.
Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri, bazı işletmelerde denetim gerçekleştirdi. Ramazan ayı boyunca tüketiminde artış yaşanan unlu mamullerden ekmek, yufka, bazlama, börek, pide gibi ürünler; şekerleme ve şuruplu tatlılar, et ve süt ürünleri gibi temel gıda maddelerine yönelik sağlıklı üretimin gerçekleşmesi, mevzuata uygun gıdanın satışa sunulması amacıyla denetimler arttı. Yaklaşan Ramazan öncesinde gıda denetimleri; iş yerinin özelliğine göre alması gereken belge, iş yerinin asgari teknik ve hijyenik şartları, üretim yerlerinin üretim şartları, ürünlerin vasıfları, etiket bilgileri, saklama koşulları, gerekli hallerde numune alınması bazında yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor.
25 İLÇEDE TOPLAM 300 DENETÇİ GÖREVLENDİRİLDİ
Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ergün Erol, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı boyunca 25 ilçede 300’ün üzerinde gıda denetçisi ile birlikte denetimlere başladıklarını belirterek, “Amacımız Ankara’da vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak amacıyla daha sağlıklı, güvenilir ve kaliteli ürünlerin tüketilmesini sağlamaktır. Gıda denetçilerimizin gıda işletmelerine yönelik yaptıkları denetimler sonucunda saklama koşulları, hijyen koşulları, etiketleme bilgilerinin eksikliği, ürünlerin son kullanma tarihi gibi kriterlerde uygunsuz durumları tespit ettiklerinde gerekli idari işlemleri yapmak üzere görevlendirildi” diye konuştu.
5 AYDA 20 BİN GIDA İŞLETMESİ DENETLENDİ
Ankara’da 2016 yılının ilk 5 ayı itibariyle 20 bin gıda işletmesinde denetimleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Erol, “Bu 5 ay içerisinde uygunsuzluk tespit ettiğimiz 325 işletmeye bir milyon 500 bin TL idari işlem uyguladık” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.