Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Öncesi Gaziantepliler Him Bastı

Gaziantep’te Ramazan ayına son bir gün kala vatandaşlar piknik alanlarına akın ederek Ramazan öncesi son kez mangal yaptı.Hafta sonu piknik yapmalarıyla meşhur Gaziantepliler Ramazan Ayı’na son bir gün kala piknik alanlarına akın ederek ’ramazan...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan Öncesi Gaziantepliler Him Bastı
Gaziantep’te Ramazan ayına son bir gün kala vatandaşlar piknik alanlarına akın ederek Ramazan öncesi son kez mangal yaptı.
Hafta sonu piknik yapmalarıyla meşhur Gaziantepliler Ramazan Ayı’na son bir gün kala piknik alanlarına akın ederek ’ramazan ayında yenilmeyecek içilmeyecek şeyleri, arife gününden öncesine kadar çok fazla miktarda yemek içmek’ anlamına gelen “Him Basma“ geleneğini sürdürdüler.
Şehitkamil İlçesinde bulunan ve Gaziantep’in ciğerleri olarak anılan Dülükbaba Tabiat Parkı’na akın eden binlerce vatandaş, mangallarını yakarak, çocuklarını ağaçlara astıkları hamaklarda uyuttular. Etinden, meyvesine, meşrubatından tatlısına kadar her tür yiyeceklerini alarak Dülükbaba’ya koştu.
Gün içerisinde Dülükbaba Tabiat Parkına giriş yapan araçların sayısı yaklaşık 5 bin 500’e ulaştı. Her Ramazan öncesi eşi ve çocuklarıyla son bir piknik yaparak Him bastığını söyleyen Ali Anlatıcı isimli vatandaş, “Antepliler, ramazanı karşılamak ve kutlamak amaçlı him basma dediğimiz geleneği sürdürmek için her sene piknik yaparlar. Ramazan boyunca gün içinde bir şey yiyip içemeyeceğimiz için midemize temeli sağlam atmak için bugün bol bol yiyeceğiz’’diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.