Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Davulcularına Özel Eğitim

EDİRNE (İHA) – Ramazan’da Edirne’de görev yapacak davulcular eğitim aldı. Ramazan davulcularının kentte tek tip kıyafet giymesi kararlaştırıldı.Edirne’de Ramazan süresince görev yapacak 35 davulcuya Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EDİRNE (İHA) – Ramazan’da Edirne’de görev yapacak davulcular eğitim aldı. Ramazan davulcularının kentte tek tip kıyafet giymesi kararlaştırıldı.
Edirne’de Ramazan süresince görev yapacak 35 davulcuya Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim verildi. Seminere katılan 35 davulcuya cenazesi ya da hastası olan kişileri rahatsız etmeden davul çalmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Ramazan davulcuları da yaşadıkları sıkıntıları paylaşırken, bu gibi durumlarda ne yapmaları gerektiği yönünde bilgilendirildi.
Edirne’de bu yıl farklı olarak ortak maniler ve tek tip kıyafet uygulaması da yapılacak. Ramazan davulcularının giyeceği kıyafetler, Edirne Belediyesi tarafından yapılarak davulculara verilecek.
"BU GELENEKLER BİNLERCE YILIN BİRİKİMİDİR"
Ramazan davulcuları eğitimler kapsamında davul çalarak maniler okudu. Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, "Ramazan ayında davul çalanların ortak bir noktada birleşmesi belli stiller üzerinde çalma şekli, mani söyleme şekli konusunda eğitimler veriliyor. Ayrıca Ramazan’ın başında, ortasında ve sonunda neler söylenirse daha iyi olur anlamında bir çalışma yapılması istendi. Arkadaşlarımız bunu yapıyorlar, gerçekten de bu güzel geleneğimizi, aslına uygun olarak devam etmesinde büyük yarar var. Çünkü bu gelenekler binlerce yılın birikimidir. Bu konular üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Ramazan davulcularının kıyafetlerinin tek tip olması yönünde çalışmalar kapsamında Edirne Belediyesi’ne bilgi verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu kıyafet çalışmların tamamlandığını bizlere iletti. Hakikatten de tek tip kıyafet olması önemliydi, eline davulu alan çıkmasın, özel kıyafetleriyle beraber bu işi icra etsinler" dedi.
Öte yandan Ramazan davulcusu ve Kırkpınar davulcusu olan Fahrettin Zurna, yaklaşık 50 yıldan beri davulculuk yaptığını belirterek, "Elim ayağım tutana kadar da devam edeceğim" ifadelerini kaydetti.
Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi Şefi Salih Yanyacı, Ramazan davulcularının eğitimlerine katılarak bilgiler verdi. Seminer 2 gün boyunca devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.