Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Davulcuları Görücüye Çıktı

On bir ayın sultanı Ramazan ayının unutulmaz habercileri davulcular, Gaziosmanpaşa’da zorlu sınavın ardından seçildi. Seçilen davulcular, eğitimlerini tamamladıktan sonra Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldıracak.Gaziosmanpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
On bir ayın sultanı Ramazan ayının unutulmaz habercileri davulcular, Gaziosmanpaşa’da zorlu sınavın ardından seçildi. Seçilen davulcular, eğitimlerini tamamladıktan sonra Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldıracak.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin denetimi ve ilçe kaymakamlığının izni ile seçilen Ramazan davulcuları Karadeniz Bilgi Evi bahçesinde zabıtalar karşısında ilk sınavlarını verdi. 1 ay boyunca Gaziosmanpaşa’nın 16 mahallesinde görev alacak 26 davulcu, verdiği zorlu sınavın ardından seçildi.
Davulcular ilk olarak kaymakamlığa dilekçe verip, ardından yeterlilik testine tabi tutuldular. Seçilen davulcular, eğitmenlerden ders gördükten sonra Ramazan ayında davul çalacaklar.  Davulcular herhangi bir resmi makamdan ücret almazken, belediye yetkilileri davulcuların Ramazan ayının son 3 günü vatandaşlardan bahşiş istemesine izin verdiklerini belirtti.
“DERİ DAVUL KULLANMALARINI İSTİYORUZ”
Davulcuların kaymakamlığa verdiği dilekçe ile seçmelere alındığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Aslan Öztürk, “Seçmelerde davulcuların daha önceki yıllardaki tecrübelerine ve belirli bir miktar mani bilmelerine bakıyoruz. Vatandaşlarımızdan şikayet alıyoruz. Özellikle yüksek ses yüzünden vatandaşlarımız rahatsız oluyor. Biz de davulculara biraz daha düşük sesle çalmalarını söylüyoruz. Deri davul kullanmalarını istiyoruz. Deri davulun plastik davullar gibi sesi tiz ve gür çıkmıyor. Ramazan’ın son 3 günü bahşiş toplamalarına müsaade ediyoruz” şeklinde konuştu.
“BİRAZ YORUCU OLUYOR AMA ZEVKLİ GEÇİYOR”
10 yıldır davul çaldığını belirten Ali Yaman, “Belediyenin elemelerinden geçip, ders görüyoruz ve sonra davul çalmaya başlıyoruz. Vatandaşlar Ramazan ayında oruç tutmaya kalktılar mı ben kendimi mutlu hissediyorum ve heyecanlanıyorum. Ramazan ayı bizim için biraz yorucu oluyor ama zevkli geçiyor. Biz bu işi gönüllü olarak yapıyoruz kısmetimizde ne varsa onu topluyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.