Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan ayında oruçlarını bakliyat ile açtılar

Birleşmiş Milletler 2016 yılını ’Uluslararası Bakliyat Yılı’ olarak ilan etmişti. Türkiye’de de bakliyatın bilinen tüketim alanlarının çeşitlendirilmesi, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve sağlık üzerindeki etkileri konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler 2016 yılını ’Uluslararası Bakliyat Yılı’ olarak ilan etmişti. Türkiye’de de bakliyatın bilinen tüketim alanlarının çeşitlendirilmesi, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve sağlık üzerindeki etkileri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen ’Baklı·yat ile Sagˆlıklı Beslenme, Sagˆlıklı Hayat Platformu Projesı·’ Ramazan ayındaki etkinliklerle devam ediyor.
Proje kapsamında, Ramazan ayı dolayısı ile Beşiktaş’ın çeşitli noktalarında halka mercimek çorbası ikramı gerçekleştirilerek binlerce kişinin iftarını kolaylıkla açmasına olanak sağlandı. Mercimek çorbası ile orucunu açan kişiler oldukça memnun kaldıklarını ve iftara yetişemeyen birçok kişi için kurtarıcı nitelikte bir hizmet olduğunu belirtti. Etkinliklerde mercimek çorbası ikramının yanı sıra dağıtımı yapılan bakliyatlı sıra dışı tariflerinin yer aldığı yemek kitabı da büyük ilgi gördü.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın ’2015 Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü Tarım ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği’nin (PAKDER) yaptığı, ’Baklı·yat ile Sagˆlıklı Beslenme, Sagˆlıklı Hayat Platformu Projesı·’ yıl boyu farklı etkinliklerle devam ediyor.
Türk mutfağının ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez ürünü ’Bakliyat’
Türk mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan bakliyat ürünlerinin sağlık ve beslenme avantajları, her geçen gün gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ışığında daha net bir şekilde ortaya konuluyor. Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar ışığında kanıtlanan bilgilerle bakliyat tüketimi; kanser oluşumu, tip-2 diyabet ve obeziteyi önleyici etkilerinin yanı sıra mide bağırsak sistemi ve kalp damar sağlığı ile de ilişkilendiriliyor.
’Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Projesi’ 2015 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında yürütülmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.