Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Ayı Öncesinde Gaziosmanpaşa’daki Fırınlar Denetlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, özellikle pide tüketimin artacağı Ramazan ayı öncesinde ilçedeki fırınları denetledi. Hijyen koşularına uyan fırınlara ekipler tarafından teşekkür edilirken, uygunsuz işletmelere ise eksiklerin giderilmesi noktasında...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziosmanpaşa Belediyesi, özellikle pide tüketimin artacağı Ramazan ayı öncesinde ilçedeki fırınları denetledi. Hijyen koşularına uyan fırınlara ekipler tarafından teşekkür edilirken, uygunsuz işletmelere ise eksiklerin giderilmesi noktasında uyarılarda bulunuldu.
On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’na sayılı günler kala Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı bir şekilde sofralarına ekmek ve pidelerini koyabilmeleri için ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerde bulundu. Denetimler sırasında ekipler ekmek gramajlarının standartlara uygunluğu, ürünlerin ambalajlanması, ürünlerin muhafaza koşulları, bone kullanımını, eldiven kullanımı, el-tırnak temizliği, ruhsat şartlarının korunup korunmadığı, mutafa ve tuvaletlerin hijyenik olup olmadığı gibi konularda incelemelerde bulundu. Denetimleri yapan ekiplere, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beşir Açıkca da eşlik ederek, bizzat fırınlarda incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Açıkca, gördüğü eksiklikleri ekiplere gösterirken, hijyen bakımından dikkat eden firmaların sahiplerine teşekkür etti.
“VATANDAŞLAR YEŞİL FLAMALI FİRMALARDAN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ALIŞVERİŞ YAPABİLİRLER”
Ramazan ayı öncesinde fırınlarda yapılan denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Yardımcısı Beşir Açıkca, “İlçemizde ortalama 55 fırın faaliyet gösteriyor. Ruhsat denetimlerini rutin bir şekilde, Ramazan’a özgü denetim yapıyoruz. Çünkü, sofraların vazgeçilmezi pideler ve pideleri vatandaşın sofrasına uygun bir şekilde ulaştırmak istiyoruz. Bu anlamda gerekli idari görevlerimizi ekiplerimizle beraber yapıyoruz. Şuana kadar ilçede bulunan fırınlarımızın bir kısmını denetledik. Hijyen koşullarına uygun, sağlık yönünden dikkatli davranan fırınlaramıza yeşil flama dediğimiz belge takdim ediyoruz. Buda şu anlama geliyor, biz sürekli fırınları denetim altında tutuyoruz. Bu yeşil flama olan işyerlerimizden vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirler” dedi.
HİJYENİK FIRIN SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR EDİLİRKEN, UYGUNSUZ FIRINLARA CEZA YAZILDI
Ekipler tarafından yapılan kontrollerde hizmet ve hijyen koşullarına uygunluğuyla dikkat çeken iş yerleri sahiplerine ekipler tarafından teşekkür edilirken, çalışma ortamı standartlara uygun olmadığı için denetimlerde sınıfta kalan işletmelere ise gereken uyarılar yapılarak, cezalar yazıldı. İşletmelerinden insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde faaliyet gösteren işletme sahipleri, denetimlerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Fırınında denetleme yapılan işletme sahibi Selim Yalçın, ”Öncelikle biz de insanız, bizim de çocuğumuz var. Bizler de buradan yiyoruz bu denetimlerin sıklaşarak devam etmesi gerekiyor. Bu denetimler olmazsa herkes bildiğini okur ve merdiven altı dediğimiz ürünler çoğalır” diye konuştu.
Yeşil Flama almaya hak kazanmış fırında ustalık yapan Halil Akgül ise, “Denetimleri olumlu buluyorum, çünkü, halkımızın sağlık yönünden olumlu ve güvenli ürünlerden beslenmesini istiyorum. Yani her fırının bu şekilde denetlenmesi lazım” şeklinde konuştu.
Gıda tüketimlerinin vatandaşların sağlığını tehdit etmemesi için yapılan denetimlerin Ramazan Ayı boyunca belirli aralıklarla devam edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.