Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahvan Atlar Şehri Nal Sesleriyle İnletti

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü "Mayıs Yedisi" şenlikleri kapsamında atlarla şehir turu yaparak vatandaşların şaşkın bakışları arasında farkındalık oluşturdular.Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rahvan Atlar Şehri Nal Sesleriyle İnletti
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü "Mayıs Yedisi" şenlikleri kapsamında atlarla şehir turu yaparak vatandaşların şaşkın bakışları arasında farkındalık oluşturdular.
Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri nezaretinde şehir turu yapan Fatsa Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü at binicileri Otogar mevkisinden başlattıkları turlarını Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bir süre devam ettirdikten sonra tekrar sahil yoluna çıkarak sonlandırdılar.
Fatsa Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü Başkan Yardımcısı İsa Falay etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel olarak bölgede her Mayıs ayının 20’sinde kutlanan Mayıs Yedisi şenlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla atlarla şehir turu yaptıklarını belirterek, “Amacımız bir nebze halkımıza Rahvan atların varlığını hissettirebilmekti. Fatsa’da yaklaşık 60 civarında Rahvan at sahibi var. Bir de bunların getirdiği bir takım sıkıntılar var. 20 seneden beri burada Rahvan atçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yer konusunda sıkıntıları var. Mevcut yerlerinde geçici olarak kalıyorlar. Türkiye’nin her yerinde atlı spora merak ve uğraş var. Bu nedenle yetkililerden yer konusunda bir çözüm bekliyoruz" dedi.
Fatsa Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü Başkanı Ömer Bekirlioğlu ise ilçede yıllardır Rahvan atçılık ile uğraştıklarını ifade ederek, “Ahırlarımızı mevcut yerlerinden kalkıyor. Yetkililerden bu konu da hassas davranmalarını bekliyoruz. Rahvan atlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Osmanlı devleti bu atlarla savaşlara girdi ve bizlerde bu atların nesillerinin tükenmemesi için çalışıyoruz. Mayıs Yedisi nedeniyle bir etkinlik yapıp sorunlarımızı yetkililere bildirmek istedik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.