Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahatlamak İçin Çeşme’nin Serin Sularını Tercih Ettiler

Hava sıcaklığını 40 derecenin üzerine çıkması üzerine, vatandaşlar tatil planlarını öne çekerek sahil beldelerine koştu.Okulların da kapanmasını fırsat bilen tatilciler, bayram tatilini beklemeden plakları ve havuzları doldururken, ilk...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava sıcaklığını 40 derecenin üzerine çıkması üzerine, vatandaşlar tatil planlarını öne çekerek sahil beldelerine koştu.
Okulların da kapanmasını fırsat bilen tatilciler, bayram tatilini beklemeden plakları ve havuzları doldururken, ilk tercih edilen tatil beldesi ise İzmir Çeşme oldu. Çeşme’nin incecik kumu ile ünlü plajlarını dolduran tatilciler, 40 derecelik bunaltıcı sıcaktan, Çeşme denizinin serinliğiyle kurtulmaya çalıştılar. Sıcaklıkların birden yükselmesi ile başlayan hareketlilik ve tatilcilerin ilk tercihinin Çeşme olması, Çeşme’deki turistik işletmecileri ve esnafı sevindirirken, Çeşme’nin turizmdeki kötü gidişten en az etkileneceği yönündeki beklentileri de yükseltti.
Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle turistik otel ve butik otellerde rezervasyonların şimdiden dolmasına neden olurken, yoğunluğun ağustos ayı sonlarına kadar sürmesi bekleniyor. Çeşme’nin turistik otellerinden Boyalık Beach Hotel’in Genel Müdürü Orhan Belge, otellerinde doluluğun şimdiden yüzde 90’a ulaştığını belirterek, "Bayram tatili öncesi şu anda çok iyi durumdayız. Antalya’da bulunduğum kısa süre önce bazı otellerin kapalı olduğunu öğrendim. Çeşme iç pazara yönelik çalışan bir turizm ilçesi. Dolayısıyla Antalya’da yaşanan krizin Çeşme’yi etkileyeceği öngörülüyor ama şu anda Çeşme, Antalya’dan daha iyi konumda. Rezervasyonlarımız ise son derece iyi. Çeşme’nin bayram tatili ve sonrasında çok iyi bir sezon geçireceğine inanıyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.