Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Raab’ın koruması silahını uçakta unuttu

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın yakın koruması silahını uçakta unuttu, görevi askıya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın yakın koruması silahını uçakta unuttu, görevi askıya alındı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ı ABD gezisi sırasında korumakla görevli güvenlik ekibinin bir üyesi Glock-19 model tabancasını uçakta bıraktı. Bu hata sonrasında görevden uzaklaştırıldı. Silah, Raab ve güvenlik ekibi uçaktan ayrıldıktan sonra Londra Heathrow Havalimanında uçağı temizlemeye gelen bir temizlikçi tarafından bulundu.

İngiltere Metropolitan polisi tarafından yapılan açıklamada, "18 Eylül Cuma günü bir uçakta meydana gelen olayın farkındayız. Konuyu son derece ciddiye alıyoruz. İlgili memur o zamandan beri, koşullara ilişkin bir iç soruşturma kapsamında operasyonel görevlerden alındı" denildi. The Sun gazetesine göre yakın koruma görevlisi, polisin pasaportları incelediği sırada tabancasını çıkardı. Daha sonra almayı unuttu.

Bu yılın başlarında İngiltere eski Başbakanı David Cameron’un koruması da silahını uçakta unuttu. Koruma tabancasını Cameron’ın pasaportunun bir kopyasıyla birlikte uçak tuvaletinde bırakmış, pasaportun kopyası ve tabanca başka bir yolcu tarafından bulunarak yetkililere teslim edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.