Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pullarla Bisiklet Tarihine Yolculuk

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği tarafından PTT’nin desteğiyle açılan pul sergisinde bisiklet tarihi gözler önüne serildi.Nilüfer Yerleşkesi’nde açılan sergide, bisiklet üretiminden olimpiyatlara, bisikletin posta dağıtımında...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pullarla Bisiklet Tarihine Yolculuk
Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği tarafından PTT’nin desteğiyle açılan pul sergisinde bisiklet tarihi gözler önüne serildi.
Nilüfer Yerleşkesi’nde açılan sergide, bisiklet üretiminden olimpiyatlara, bisikletin posta dağıtımında kullanılmasından cumhurbaşkanlığı bisiklet turu dolayısıyla basılan 50. yıl özel koleksiyonuna kadar birçok pul sergileniyor. Sergi açılışına PTT Başmüdürü Osman Tekin, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Ertan Ayçetin ve bisiklet sporuna gönül verenler katıldı. Tekin, “Pul, ülkeler arasında kültür elçiliği görevi görür. Pulların üzerindeki resimler alelade resim değildir. Gün gelir bir tarihi hadiseyi, önemli bir kişiyi, kültürü, ekonomik durumunu anlatır. En önemlisi bazı tarihlerde pul bağımsızlık sembolü olmuştur. Çünkü pul çıkarabilmek için bağımsız olmak gerekir. Pul ilk defa 1840 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth tarafından çıkarılmıştır. Pulların üstünde ülkenin sembolü harfler bulunmaz. Ülkemize gelince 1863 Sultan Abdülaziz zamanında Agâh Efendi tarafından tuğralı pullar kullanılmaya başlandı” dedi.
Türkiye’de ilk defa bisiklet konulu pul sergisi açıldığını belirten Tekin, "Bisikletin imalatından hobi olarak kullanılmasına, eski modellerden olimpiyatlara kadar bisiklet tarihini anlatan bir sergi" dedi.
Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Ertan Ayçetin PTT Başmüdürü Osman Tekin’e “Yüzyıllık Macera” forması hediye ederken, 8 panoda yaklaşık 100 pulun bulunduğu sergi çarşamba akşamına kadar açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.