Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: "Ankara’nın Seçilmesindeki Asıl Hedef Türkiye’dir"

Ankara Kızılay’da, otobüs duraklarının olduğu bölgede 37 kişinin ölümü ve 125 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını değerlendiren Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, önemli...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Kızılay’da, otobüs duraklarının olduğu bölgede 37 kişinin ölümü ve 125 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını değerlendiren Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.
Son 5 ayda meydana gelen 3 terör eyleminin Ankara’da olmasının nedenini anlatan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Ankara’nın seçilmesindeki asıl hedef Türkiye’dir. Türkiye yükselen bir güç, devletlerarası güç mücadelesinin içeresinde. Dolayısıyla bunun kontrol edilip durdurulması gerekiyor. Türkiye çözüm sürecinin içerisine girmişti. O süreç giderek yerlileşmeye başlamıştı yani bu toprağın çocukları kendi sorunlarını kendileri çözmeye, gözyaşını durdurmaya, geleceğe birlikte yürümeye karar vereceklerdi. Bundan korktular, ürktüler. Bu bendin ortadan kalkmasının Türkiye’yi daha fazla şahlandıracağını gördüler ve bunu engellediler" diye konuştu.
"PKK’NIN AMACI, KÜRT- TÜRK ÇATIŞMASI ÇIKARTMAK"
"Terör doğrudan devletlerin yaptığı bir şey değildir" diyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu "Hiçbir terör örgütü devlet desteği almadan yaşayamaz. Terör, devletlerarası güç mücadelesinin silahlı diplomatik yoludur. O yüzden hedef Ankara’dır çünkü hedef Türkiye’dir. PKK terör örgütünün epey zamandır yapmaya çalıştığı şey bir evi, öbür eve düşman kılmak, Kürt-Türk çatışmasını çıkartmaktır. Bunu görmek gerekir, Doğu’dan daha çok Batı kentlerine sivil hedeflere yönlenmesinde böyle bir mana vardır. Bırakın Türkiye’nin yükselmesini, Türkiye’yi eli kolu kırılmış ülke haline getirmeyi ve içe kapanmasını istiyorlar" dedi.
"DEVLET DESTEĞİ OLMAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ YAŞAYAMAZ"
Terör örgütlerinin para kaynaklarına da değinen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bu örgüt aynı zamanda organize bir suç örgütüdür. İnsan, silah daha da ötesi uyuşturucu kaçakçılığı yapıyorlar. Kaynaklar buradan geliyor nasıl oluyor da bu denetlenemiyor. Aynı şey DAEŞ ve başka terör örgütleri için de geçerli. Arkasında devlet desteği alamamış hiçbir terör örgütü yaşayamaz mümkün değil. DAEŞ’E 30 yıl ömür biçmişlerdi, bütün devletler bir araya gelip mücadele etse bir hafta dayanamaz. Kökünü kazırlar, tarih sahnesinden silerler ama bunu yapmıyorlar" diye konuştu.
"ÇOCUKLARIN ELİNE SİLAH VERİP ÖLÜME GÖNDERİYORLAR, SONRA DA ’DEVLET ÇOCUK KATİLİDİR’ DİYORLAR”
Terör örgütlerinin kandan beslendiğini dile getiren Prof. Dr. Hacısalihoğlu, "Şiddeti ve korkuyu yayarak öfkeyi ve kaygıyı taze tutarlar. Güneydoğuda çok etkili bir operasyon sürdürülüyor. Üstelik o operasyon kılı kırk yararak sürdürülüyor, çünkü orada hain bir denklem işliyor. 15 yaşındaki çocukların boyları kadar silahlar ellerine tutuşturulup o hendeklerin içerisinde ölüme gönderiliyorlar. ’Devlet çocuk katilidir’ denilmesini istiyorlar. Böyle bir kara propagandayı yürütmek için o Kürt çocuklarını ölüme gönderiyorlar" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.