Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Şimşirgil: "FETÖ Projeleri ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıçtır"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Kutlu Doğum’ haftasını Mevlit Kandili’ne almasını değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “FETÖ Projeleri ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıçtır. Çok önemli bularak sevinç duydum" dedi.Diyanet...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Şimşirgil: "FETÖ Projeleri ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıçtır"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Kutlu Doğum’ haftasını Mevlit Kandili’ne almasını değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “FETÖ Projeleri ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıçtır. Çok önemli bularak sevinç duydum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklama sonrasında “FETÖ projeleri ile mücadeleyi gösterecek bir başlangıçtır. Çok önemli bularak sevinç duydum" ifadesinde bulunan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "İş sadece bununla kalmamalı Diyanet pek çok kitaplarda dağıttı. Kutlu Doğum Haftalarında Reşit Haylamaz’ın kitapları FETÖ’nün Ailem dergisi, ‘Peygamberimizi anlatan ve Peygamberimizi yok sayan’ İman esaslarını 3’e düşüren çok kitaplar dağıtıldı. Bunların kesinlikle dikkate alınması lazım. Kutlu Doğum Haftası diye değil bunu bir Mevlit Haftası diye kutlanması lazım. Gençlerimize yönelik çok farklı ve güzel faaliyetlerin olması lazım. Camiler neredeyse dans gösterilerine dönüşmüştü Kutlu Doğum Haftaları. Sadece Mevlit Kandilini arabi aylara göre Hicri Takvime göre kutlamaya çektik diyerek de bırakılmaması lazım. Net bir şekilde yapılan kendi içerisinde de yanlışlar var. Vaizler korosu, kadınlar korosu gibi başka hususlar Peygamber Efendimizi layık olmayan bir şekilde milletin gözünün içerisine baka baka kutlanmaması lazım. Peygamber Efendimizin ahlakının, yaşayışının mucizelerinin kazalarının en güzel şekilde anlatılması ve Peygamber Efendimizin milletimize öğretilmesi lazım. Bu bir başlangıç olmalı” dedi.

“Konuşmalarımızda hedef eski Diyanet İşleri Başkanı değildi”

FETÖ Projesi olan Kutlu Doğum Haftası projesini masaya yatırıp konuştuklarını ifade eden ve Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in hedef alınmadığını da belirten Şimşirgil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bize hayır bu FETÖ projesi değil diye tartışabilirlerdi. Onlar başka bir noktaya gittiler. Hatta o zaman Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Numan Kurtulmuş, bunu geri alacağının sinyalini de vermişti. Anında toplandılar. Adını değiştirerek tarihi aynı bıraktılar.

Bu aynen ‘Dinler Arası Diyaloğun’ da adının değiştirilip masasının bırakılması gibi bir şey sadece adının değiştirilmesi yetmiyor. Bu Diyanette ciddi manada FETÖ yapılanmasının olduğunu net gösteriyordu. Kimse de dokunamıyordu. Yanlış bir adım attılar. Siz Diyaneti kötülüyorsunuz ? Diyant bu ülkenin bir kurumu Diyanetin biz güçlenmesini isteriz. Zerre kadar da toz kondurulmasını istemeyiz. FETÖ Askeri kurumlara dahi girerken Diyaneti boş mu bıraktı? FETÖ raporunu neden giderken açıkladılar. 1 Yıl boyunca neden bunu ortaya koymadılar. FETÖ 40 yıldır Diyaneti ve dini camiayı kullandı. Diyanet İşleri Başkanı olayı burada bırakmamalı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.