Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Orhan Aydın KTÜ Rektörlüğü İçin Adaylığını Açıkladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Aydın, 2016-2020 döneminde KTÜ rektör adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.Trabzon’da bir otelde...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Aydın, 2016-2020 döneminde KTÜ rektör adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında projelerini anlatan Aydın, hedefinin KTÜ’nün imajını daha ileriye yükseltmek olduğunu belirtti.
Yaptığı istişareler sonucunda aday olmaya karar verdiğini kaydeden Aydın, “Yaptığım istişareler neticesinde oluşan ortak iradeyle de uygun davranarak bu sürece bir aday olarak katkı koymaya karar verdim. Bu süreçte aday olmanın medeni cesaretten öte bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Hedefimiz bulunduğu konumdan çok ötelerde bir KTÜ. Bu süreci de daha iyiye ulaşma adına önemli bir fırsat olarak görüyorum. Daha iyi bir konuma ulaşma hedefi olmayanların mevcut konumunu da koruyamayacakları da aşikardır. Bizler bu zamana kadar edindiğimiz bilgi birikimini ve tecrübe, heyecan, enerji, hizmet aşkı ve hayallerimizle çok daha iyisin başaracağımıza bütün kalbimizle inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Bugün, aklın ve kalbin ortak ikliminin rehberliğinde, umutla ve yürekle çok daha güçlü yürüyoruz” dedi.
"MEVCUT DURUMUMUZU GÖZDEN GEÇİRMELİ VE GİDİŞATI SORGULAMALIYIZ"
Mevcut durumun gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Aydın, “Her geçen gün giderek daha da güçlenen Türkiye idealinde üniversitelere çok önemli görevler düşmektedir. Mevcut durumumuzu gözden geçirmeli ve gidişatı sorgulamalıyız. 2023 vizyonu başta olmak üzere ülkemizin temel uluslararası, ulusal ve bölgesel stratejilerinde kendimizi konumlandırmalı ve aktif rol almalıyız. Önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda güçlü olmak zorundayız. Güçlü ve refah düzeyi yüksek bir Türkiye’nin güçlü üniversitelere ihtiyacı var. Üniversite olarak bir yandan ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirirken, diğer yandan da ürettiğimiz nitelikli çıktılarla ülkemizin her alandaki gelişimine katkı sağlamalıyız. Trabzon’umuz kaderi bu coğrafya. Görüyoruz ki tarihi ipek yolunun geçiş noktalarından biri olan bu coğrafyanın önemi yakın gelecekte daha da artacaktır. Hazırlıklı olmalıyız. Trabzon olarak, KTÜ olarak; yaşadığımız bu coğrafyanın bize verdiği sorumluluktan, kederden kaçamayız” diye konuştu.
"İŞBİRLİĞİ İÇİNDE HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"
Trabzon’u hak etiği yere getirmek için işbirliği içinde çalışacaklarını belirten Aydın, “Bakanımızla, milletvekillerimizle, valimizle, belediye başkanlarımızla, oda/borsa ve birliklerimizle, diğer kamu kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, basın mensuplarımızla ve bu kentin zeki ve çalışkan halkı ile inşallah Trabzon’umuzu hak etiği yere getirmek için işbirliği halinde var gücümüzle çalışacağız. Mevcut durumumuzu gözden geçirmeli ve gidişatı sorgulamalıyız. Eğitim, sağlık, spor, kültür, sanat, ticaret, sanayi, turizm, tarım, ulaşım, kentleşme ve daha birçok alanda üreteceğimiz projeler ve birlikte yapacağımız çalışmalarla bu kenti daha yaşanabilir ve yaşam kalitesi yüksek bir kente dönüştüreceğiz. Üniversite, değişim, dönüşüm ve yenilenme sürecinin en önemli aktörü olmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.