Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Görmez sabah namazında Adanalılarla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Adana’da sabah namazında öğrenciler ve vatandaşlarla buluştu.33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için dün Adana’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sabancı...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Görmez sabah namazında Adanalılarla buluştu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Adana’da sabah namazında öğrenciler ve vatandaşlarla buluştu.
33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için dün Adana’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sabancı Merkez Camii’ndeki sabah namazında öğrenciler ve vatandaşlarla bir araya geldi. Prof. Dr. Görmez’in kıldırdığı sabah namazına Adana Valisi Mahmut Demirtaş da katıldı. Prof. Dr. Görmez, kılınan namazın ardından okuduğu ayetlerin anlamlarını açıkladı. Kainatın uyanmaya başladığı bir zamanın diriliş olduğunu ifade eden Görmez, ”Dirilişin yaşandığı zaman da insanların uyanık olması Allah’ın huzurunda olması büyük bir nimettir. Bu nimeti bize bahşettiği için Allah’a sonsuz selamlar olsun” dedi. Görmez, şöyle devam etti:
“Sevgili gençler hep Allah’ın korunmasında olasınız. Allah’ın koruması üzerlerimizden eksik olmasın. Peygamberimiz şöyle buyurur ’Eğer siz her sabah böyle uyanıp gelip cemaatle sabah namazını faziletini bilseydiniz, gücünüz yetmediği zamanlarda sürünerek gelirdiniz.’ Ama Allah bize güç vermiş kuvvet vermiş nasip etmiş hep beraber geliyoruz. Allah’ın huzurunda bu güzel ibadeti eda ediyoruz. Allah bizden güç ve kuvveti almasın. Allah bizden kainatla beraber dirilme gücünü almasın. Sabah namazında okuduğumuz duaya Allah’ın bütün melekleri şahit olur, gündüz melekleri gece melekleri hep birlikte şahit olurlar."
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cami çıkışında da kendisini bekleyen cemaatin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
(CNK-AŞ-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.