Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları Başlıyor

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na başvuru 24 Mart’ta başlıyor. Olimpiyatlarda projeler, "Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği" adı altında 3 ayrı kategoride değerlendirilecek.2015...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na başvuru 24 Mart’ta başlıyor. Olimpiyatlarda projeler, "Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği" adı altında 3 ayrı kategoride değerlendirilecek.
2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak ülkemize büyük bir mutluluk yaşatan Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verildiği Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nın tanıtım toplantısı Teknopark İstanbul’da yapıldı. Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenecek olan bilim olimpiyatlarının tanıtım toplantısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, yarışma jüri üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı.
OLİMPİYATLARA AZİZ SANCAR’IN İSMİ VERİLDİ
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yaptığı konuşmada Türkiye’de belediyeciliğin geldiği noktaya dikkat çekti. Poyraz, “Belediyecilikte gerçekten bu yapılanlar bir ilk. Tabi biz belediyeciliği, bugün bu ülkeye milletimizin oyunu alarak Cumhurbaşkanı olan çok değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan gördüğümüz şekilde devam ettiriyoruz. Belediyeciliğin ilk mimarı İstanbul’da öncümüz oydu. Tabi o yıllarda, İstanbul’da bırakın belediyelerin böyle uluslararası bir bilim yarışması yapmayı, İstanbul’un çöpleri toplanmazdı” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında bilim olimpiyatlarının uluslararası alanda yapılmasına dikkat çeken Poyraz, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen sene bu bilim olimpiyat yarışmasını ulusal bazda yaptık. Birçok ödül alan ülkemizde genç kardeşlerimiz var. Şimdi bunu istedik ki, uluslararası bir boyuta taşıyalım. Gerçekten yine göğsümüzü kabartan bizleri uluslararası anlamda da aldığı ödülle bir Türk olduğu için mutluluk veren çok önemli bir hocamızın Aziz Sancar’ın ismini vererek onun da tabi iznini alarak böyle bir güzellik yapalım istedik.”
Çekmeköy Belediyesi, bilimle ilgilenen lise öğrencilerinin cesaretlendirilmesi için düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na, Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismini verdi. 24 Mart’ta başvuruları başlayacak yarışmada, son başvuru tarihi 23 Nisan. Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 ayrı kategoride alınacak projeler, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonunda birincilere 5 bin TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere bin 500 TL verilirken; 21 kişi 500 TL mansiyon ödülü alacak.
Yarışmaya katılan projeler 21 Mayıs’ta açılacak sergide kamuoyu ile paylaşılacak. Ödül töreni ise 22 Mayıs Pazar günü yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.