Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Atilla Sandıklı: “Terör Örgütleri, Psikolojik Sorunu Olan Gençleri Canlı Bomba Olarak Seçiyor”

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Sandıklı, terör örgütlerinin, psikolojik sorunu olan gençleri canlı bomba olarak seçtiklerini söyledi.Son dönemde artan terör saldırılarında canlı bombaların nasıl seçildiği, hangi...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Sandıklı, terör örgütlerinin, psikolojik sorunu olan gençleri canlı bomba olarak seçtiklerini söyledi.
Son dönemde artan terör saldırılarında canlı bombaların nasıl seçildiği, hangi psikolojiyle eylemleri gerçekleştirmeyi kabul ettikleri ve buluğ çağındaki gençlerin hedef alınmasında ailelere düşen görevlerle ilgili Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Sandıklı önemli açıklamalarda bulundu.
“ÖNCE SEMPATİZAN, SONRA CANLI BOMBA”
Terör örgütlerinin genelde canlı bomba için buluğ çağındaki gençleri seçtiğini söyleyen Prof. Dr. Atilla Sandıklı, “Gençler, psikolojik olarak kuvvetli değillerse, aileleriyle iyi ilişkiler kuramıyorlarsa, çevreden dışlanmışlarsa ve yönlendirmeye müsaitse terör örgütleri bu tip gençleri tespit ediyor. Tespit ettikten sonra kısaca örgütün referans aldığı yaklaşımları kişiye anlatıyorlar. Seçilen kişinin görmek istediği şey saygınlık ve kendini gösterebilme kabiliyeti onun o duygularına hitap ettikten sonra ilk etapta sempatizan olarak içlerine alıyorlar. İçlerine aldıktan kısa süre sonra sıkı bir eğitime tabi tutuluyorlar” diye konuştu.
“CANLI BOMBA İÇİN SEÇİLEN KİŞİYİ ÇEVRESİNDEKİ İNSANLARLA GÖRÜŞTÜRMEZLER”
“Terör örgütü, özellikle dini motifliyse eğitim 3 ay ile 6 ay arasında çok hızlı bir şekilde oluyor” diyen Prof. Dr. Atilla Sandıklı, “Eğitimde kişinin önce zihinsel dönüşümünü sağlıyorlar. Tabii bu zihinsel dönüşümün eyleme dönüşmesi için bazı şartlanmaları yapmaları lazım. O dönem için mümkün olduğunca başka kimselerle çok fazla görüştürmezler. Kişiler düşünsel olarak değiştikten sonra eylemliliğe dönüştürmek için yine yoğun bir eğitim programına yönlendirirler ve o kişi artık eylemselliğe dönüşmüştür. Geriye sadece şartlanma ve kendini feda edebilme kalıyor. Bu da yaklaşık iki ay daha alır” dedi.
“AİLELERE ÇOCUKLARININ KİŞİLİKLERİNE SAYGI DUYSUNLAR, ONLARI ELEŞTİRMESİNLER”
“Baktığımızda özellikle buluğ çağındaki birinin kişiliği, canlı bomba olmaya psikolojik olarak uygunsa, ailesi tarafından sürekli baskı görüyor ve eleştiriliyorsa bu kişi dönüşüm sağlanmak koşuluyla canlı bomba olabilecek pozisyona 4 ay ile 8 ay arasında gelebilir” diyen Prof. Dr. Atilla Sandıklı, “Genellikle bu insanlar, dini bilgilerle yoğrulmuş bütün dini noktalara vakıf olmuş kişiler değildir. Yüzeysel bilgiler ve şartlandırılmış dini referanslar bu kişileri canlı bomba yapar. Bizim çocuklarımız her şeyimiz ve özellikle çocuklar bu yaşlarda yanlış yapabilirler. En önemli özellikleri, kişiliklerini yeni bulmaya başlamışlardır. Onların kişiliklerine ailelerin saygı göstermesi gerekir. O kişilikleri devamlı hoş tutmak gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.